Στη σύλληψη έξι ανήλικων αγοριών, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση βιασμού άλλου ανηλίκου αγοριού προχώρησε η υποδιεύθυνση ασφάλειας Αθηνών το πρωί της Τετάρτης 21/12. Και τα επτά παιδιά είναι ηλικίας 15 ετών.

Όλα ξεκίνησαν στις αρχές Νοεμβρίου 2022 όταν οι ανήλικοι βιαστές έκαναν bullying στον συμμαθητή τους σε τόσο έντονο σημείο που έφτασαν και να τον βιάζουν.

Τον έκλειναν σε ένα σπίτι στο Ίλιον, ασελγούσαν σε βάρος του, τον βίαζαν εναλλάξ και βιντεοσκοπούσαν την πράξη γελώντας.

Έπειτα, διακινούσαν τις αποτρόπαιες πράξεις τους σε συμμαθητές και γνωστούς τους και απειλούσαν με το υλικό το θύμα.

Σύντομα, οι γονείς του παιδιού κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά και τον «έσπασαν», με τον ίδιον να εξομολογείται τον γολγοθά που περνάει στα χέρια των συμμαθητών του.

Κάλεσαν την αστυνομία, η οποία διερεύνησε την υπόθεση και προχώρησε σε 6 συλλήψεις.

Οι συνολικά οκτώ δράστες (δύο δεν έχουν συλληφθεί, αλλά έχουν ταυτοποιηθεί) φέρονται να βίαζαν τον συμμαθητή τους με διάφορα αντικείμενα (και όχι οι ίδιοι), σε κάποιο εγκαταλελειμμένο κτίριο στη γειτονιά όπου διαμένουν, κοντά στα σπίτια τους.

Όταν συνελήφθησαν οι δράστες, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές φέρονται να είπαν στους αστυνομικούς: «Το κάναμε για πλάκα. Δεν έγινε και τίποτα. Το βλέπαμε σε ταινίες και φαινόταν ωραίο».

Σε βάρος των ανηλίκων, καθώς και σε βάρος ακόμη δύο ανηλίκων, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για συμμορία που διέπραξε βιασμό, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, πορνογραφία ανηλίκων καθώς και για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, ζυγαριά ακριβείας, νάιλον συσκευασία με 5,12 γραμμάρια κάνναβη, μεταλλικός τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης καθώς και άλλα αντικείμενα που σχετίζονται με την υπόθεση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση και άλλων μελών της συμμορίας συνεχίζονται.