Με κάθε μέσο είχαν φτάσει παραθεριστές από όλο τον… πλανήτη στην πολυτελή βίλα στον Ορνό της Μυκόνου. Τα νέα είχαν φτάσει παντού ή τουλάχιστον εκεί που αντέχει η… τσέπη. Το… international πάρτι όμως δεν είχε την ευτυχή κατάληξη που περίμεναν οι τουλάχιστον 200 με 300 θαμώνες του. Και μιλάμε για international πάρτι, καθώς η πλειοψηφία των συλληφθέντων προέρχονται από τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη.

Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας (31/7) και ποιος καλύτερος τρόπος για ν’ αποχαιρετήσει κανείς τον Ιούλιο, από το να μετατρέψει μία πολυτελέστατη βίλα στον Ορνό σε πραγματικό κλαμπ, με φωτορυθμικά και ισχυρό σύστημα ήχου. Παράλληλα όμως, για να ξεκαθαριστεί και το… επίπεδο των παρευρισκόμενων, το… international πάρτι θα έπρεπε να έχει υψηλή συμμετοχή για την είσοδο.

Πανάκριβα οχήματα από τη στεριά, αλλά και πολυτελή γιοτ από τη θάλασσα έφτασαν στο σημείο μόνο γι’ αυτό το event. Και όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στη βίλα για αιφνιδιαστικό έλεγχο στο χώρο, υπήρχαν ναρκωτικά σε κάθε γωνιά της βίλας.

Σε αυτή τη… χαλάστρα συνέβαλε και ο αστυνομικός σκύλος ο οποίος εντόπισε τα ναρκωτικά, αλλά και… μαρτύρησε τους… international επισκέπτες, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Συνολικά συνελήφθησαν 9 αλλοδαποί (με καταγωγή από Ισραήλ, ΗΠΑ, Ελβετία, Ιταλία, Σαουδική Αραβία, Καναδά και Ηνωμένο Βασίλειο) όπως και 6 Έλληνες. Εκ του συνόλου των 15 συλληφθέντων στο international πάρτι, οι 7 κατηγορούνται για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, μία εξ αυτών Ελληνίδα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το international πάρτι

Η αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό της περασμένης Δευτέρας:

«Συνελήφθησαν χθες (Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023) στη Μύκονο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου, 15 άτομα (εννέα αλλοδαποί και έξι ημεδαποί) σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ηχορύπανση και κατοχή ναρκωτικών σε βίλα που λειτουργούσε ως χώρος νυχτερινής διασκέδασης.

Η δικογραφία περιλαμβάνει οκτώ υπευθύνους διοργάνωσης και παροχής υπηρεσιών της διασκέδασης για παραβίαση των υγειονομικών διατάξεων – προϋποθέσεων λειτουργίας επιχειρήσεων τροφίμων – ποτών και διατάραξη κοινής ησυχίας και επτά συμμετέχοντες πελάτες για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, κατά περίπτωση.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών δράσεων και αξιοποίησης δεδομένων διακριβώθηκε ότι σε πολυτελή κατοικία (βίλα) διεξαγόταν «πάρτι» στο οποίο συμμετείχε μεγάλος αριθμός ατόμων που είχαν εξασφαλίσει πρόσβαση είτε οδικώς από τη στεριά, είτε δια θαλάσσης με ιδιωτικά σκάφη.

international

Αφού οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστικός έλεγχος με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών και παρουσία δικαστικού λειτουργού, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε αφενός μεν η διεξαγωγή παράνομου πάρτι και αφετέρου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, στους χώρους του καταλύματος και στην κατοχή των δραστών:

  • 41,7 γραμμάρια κοκαΐνης
  • 28,3 γραμμάρια 2CB
  • 9,5 γραμμάρια μεθαμφεταμίνης
  • 6,6 γραμμάρια κάνναβης
  • 5,5 δισκία ecstasy
  • Πλήρες σύστημα αποτελούμενο από μηχανήματα αναπαραγωγής φωτοηχητικών
international πάρτι

Οι συλληφθέντες διοργανωτές θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου».

Photo credits: ΕΛ.ΑΣ. (Η κεντρική φωτογραφία τραβήχτηκε από αστυνομικό που συμμετείχε στον αιφνιδιαστικό έλεγχο)