Την αναστάτωση που προκλήθηκε με την αποκάλυψη της πιθανής εγκληματικής ενέργειας στην υπόθεση της 59χρονης Γερμανίδας στο Πήλιο, βάζουν σε τάξη μέσω του intronews.gr, τα στελέχη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας.

Η άτυχη γυναίκα είχε βρεθεί νεκρή στις 24 Ιουλίου στην αυλή του σπιτιού της στη Μηλίνα Πηλίου και παρουσιάστηκαν δημοσιεύματα τα οποία έκαναν λόγο για χαρακτηριστική καθυστέρηση της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας στη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Παράλληλα έμμεσα βέλη μέσω των δημοσιευμάτων εξαπολύθηκαν και στο υγειονομικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής, καθώς σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα ως αιτία θανάτου δόθηκαν λανθασμένα τα «παθολογικά αίτια».

Όπως φαίνεται όμως, η αλήθεια απέχει αρκετά από τα παραπάνω. Την εξήγηση δίνουν μέσω του intronews.gr πολύπειρα στελέχη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, η οποία είχε και την ευθύνη της εκτέλεσης της εντολής της Αστυνομίας.

«Δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση. Όπως φαίνεται και στο ιατροδικαστικό πόρισμα, η Αστυνομία προχώρησε στην παραγγελία νεκροψίας-νεκροτομής στις 24 Ιουλίου. Η εξέταση ολοκληρώθηκε στις 26 Ιουλίου, μετά από μία σειρά άλλων 7 εξετάσεων που προηγούνταν, όπως άλλωστε ορίζει και η συνήθης διαδικασία», τονίζουν στο intronews.gr τα στελέχη της υπηρεσίας τα οποία έδωσαν πραγματική «μάχη» στο πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών.

Μάλιστα υπεραμύνθηκαν τόσο του γιατρού που εξέτασε την άτυχη γυναίκα, όσο και των αστυνομικών οργάνων που βρέθηκαν στον τόπο του φερόμενου εγκλήματος:

«Η γυναίκα βρέθηκε νεκρή, πεσμένη από την αριστερή πλευρά της. Τόσο ο γιατρός όσο και οι αστυνομικοί “δεν είχαν τι να βρουν” για να δώσουν κάτι διαφορετικό», λένε με νόημα στο intronews.gr, ενώ δεν είναι τυχαίο και προκαλεί μεγάλη εντύπωση πως η οπή από το βλήμα που διαπέρασε την άτυχη γυναίκα ήταν «καθαρή»:

«Ήταν μία εκχύμωση που βρέθηκε πάνω από τον αριστερό μαστό αυτή που κίνησε την περιέργεια», συμπλήρωσαν καθιστώντας σαφές πως δεν υπήρχαν αίματα στο σημείο του τραυματισμού. «Δεν είναι τυχαίο πως η Αστυνομία συνέταξε δικογραφία αιφνιδίου θανάτου», συμπλήρωσαν.