Επιχείρηση διάσωσης έχει στήσει η αμερικανική ακτοφυλακή, για τον εντοπισμό 39 ανθρώπων που αγνοούνται μετά την ανατροπή σκάφους, το οποίο πιστεύεται ότι χρησιμοποιούνταν για λαθρεμπόριο ανθρώπων στα ανοικτά της Φλόριντα.

Το σκάφος, το οποίο είχε αποπλεύσει από τις νήσους Μπίμινι στις Μπαχάμες, ανετράπη περίπου 70 χιλιόμετρα του Fort Pierce Inlet Park εξαιτίας κακοκαιρίας, ανέφερε η αμερικανική ακτοφυλακή στο Twitter, σημειώνοντας ότι υπάρχουν υποψίες για επιχείρηση που ξεκίνησαν διακινητές παράτυπων μεταναστών.

Όπως γράφει η Guardian, το Λιμενικό Σώμα ειδοποιήθηκε χθες από έναν άνδρα, ο οποίος διέσωσε κάποιον που είχε προσκολληθεί στη βάρκα 45 μίλια ανατολικά του Φορτ Πιρς. Ο άνδρας είπε ότι ήταν μαζί με άλλους 39, ότι η βάρκα ανατράπηκε λόγω κακοκαιρίας και πως κανείς δεν φορούσε σωσίβιο.

Το Λιμενικό το χαρακτηρίζει την υπόθεση ως λαθρεμπορία ανθρώπων. Αξιωματούχοι ανέφεραν πως έψαχναν από αέρος και θάλασσα σε μια περιοχή περίπου 135 μιλίων.

Η υπηρεσία περιπολεί στα ύδατα γύρω από την Αϊτή, τη Δομινικανή Δημοκρατία, την Κούβα και τις Μπαχάμες, κατά μήκος των διαδρομών που χρησιμοποιούν συχνά οι μετανάστες που προσπαθούν να φτάσουν στις ΗΠΑ.

«Τα πληρώματα συνεχίζουν να περιπολούν στα ύδατα γύρω από την Αϊτή , το Πουέρτο Ρίκο και τις Μπαχάμες για να διασφαλίσουν την ασφάλεια της ζωής στη θάλασσα. Η πλοήγηση στις θάλασσες με υπερφορτωμένα και λιγότερο αξιόπλοα πλοία είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια ζωών».