ΗΠΑ: Συνεχίζει να πέφτει η δημοτικότητα του Biden – Έφτασε το 36%, ιστορικό χαμηλό

ΗΠΑ: Συνεχίζει να πέφτει η δημοτικότητα του Biden – Έφτασε το 36%, ιστορικό χαμηλό

Στο ναδίρ έχει φτάσει η δημοτικότητα του Αμερικανού Προέδρου Joe Biden, καθώς οι πολίτες φαίνονται εντελώς απογοητευμένοι από την μέχρι τώρα θητεία του.

Συγκεκριμένα, η δημοτικότητά του αγγίζει αυτήν την στιγμή το 36%, ενώ πρόκειται για την τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα που «πέφτει».

Το νούμερο προκύπτει από σχετική δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Η δημοτικότητα του 80χρονου παραμένει κάτω από το 50% από τον Αύγουστο του 2021. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Η παράταξη του Biden, οι Δημοκρατικοί, ενδέχεται ακόμη και να απολέσουν τον έλεγχο σε τουλάχιστον ένα από τα δύο σώματα του Κογκρέσου στις ενδιάμεσες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Ποια είναι τα ζητήματα που κάνουν τον Biden τόσο αναξιόπιστο; Το 34% των Αμερικανών θεωρεί την οικονομία το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ σήμερα. Ο Joe Biden δοκιμάζεται από τη ραγδαία αύξηση του πληθωρισμού αλλά ταυτόχρονα και από την εκτόξευση των τιμών των καυσίμων και την έξτρα πίεση στην εφοδιαστική αλυσίδα που έφερε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Οι Αμερικάνοι ακόμη δεν είχαν καλά-καλά συνέλθει από το πλήγμα της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19, ο οποίος έχει κοστίσει την ζωή σε 1.000.000 πολίτες.

Όσο για την παράταξή του, η δημοτικότητα του Δημοκρατικού κόμματος υποχώρησε οριακά: το 73% εξ όσων δήλωσαν υποστηρικτές των Δημοκρατικών ανέφερε πως εγκρίνει το έργο του προέδρου αυτή την εβδομάδα, ποσοστό οριακά χαμηλότερο από το 74% που καταγραφόταν την 15η Ιουνίου, όμως θεαματικά κάτω από το 85% του περασμένου Αυγούστου.

Σημειώνεται ότι βρίσκεται πολύ κοντά στο να «ισοφαρίσει» την εξίσου χαμηλή δημοτικότητα του προηγούμενου Προέδρου των ΗΠΑ, του αμφιλεγόμενου Donald Trump, ο οποίος είχε τον Δεκέμβριο του 2017 είχε φτάσει το 33%.

Η εθνική δημοσκόπηση διενεργήθηκε μέσω του διαδικτύου, στην αγγλική γλώσσα, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.002 ενηλίκων, εκ των οποίων 435 δήλωσαν υποστηρικτές των Δημοκρατικών και 379 υποστηρικτές των Ρεπουμπλικάνων. Το περιθώριο στατιστικού σφάλματος είναι ±4%.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr: 

Joe Biden: Η δέσμευση του για υπεράσπιση της Ταϊβάν προκαλεί ανησυχία – Πώς αντέδρασε η Κίνα

Ρωσία: Απαγόρευσαν στον Biden και σε άλλους 962 Αμερικάνους την είσοδο στη χώρα

Jeff Bezos: Γιατί η διαμάχη του με τον Joe Biden στο Twitter είναι από τις πιο ανούσιες που έγιναν ποτέ