Αρχίσαμε… Στην πολιτεία του Οχάιο αρνήθηκαν σε 10χρονη να κάνει έκτρωση καθώς με την ανατροπή της διάταξης Roe V. Wade είχε ξεπεράσει τις 6 εβδομάδες, όριο μέσα στο οποίο μπορεί πλέον κανείς να κάνει έκτρωση.

Πρακτικά, οι έξι εβδομάδες εγκυμοσύνης σημαίνουν 2 εβδομάδες καθυστέρηση στην περίοδο, διάστημα στο οποίο γίνονται κανονικά και χωρίς επιπλοκές εκτρώσεις σε άλλα σημεία του κόσμου.

Ούτε ο λόγος της εγκυμοσύνης της 10χρονης φαίνεται να συγκίνησε τους ιθύνοντες, η οποία προφανώς έμεινε έγκυος από τον βιασμό της, μάλιστα από συγγενικό πρόσωπο. Στην συγκεκριμένη πολιτεία ούτε οι περιπτώσεις βιασμού αλλά ούτε τις αιμομιξίας αποτελούν «σημαντικό» λόγο για να παραχωρηθεί σε κάποια το δικαίωμα της έκτρωσης. Ακόμη και εάν πρόκειται για παιδί, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Πριν την ανατροπή του Roe V. Wade το παιδί θα μπορούσε να προβεί κανονικά σε μία κλινική και να λάβει ιατρική φροντίδα ώστε να τερματιστεί η κύησή της.

Η 10χρονη, καθώς είναι και η ίδια παιδί, δεν μπορούσε φυσικά να επωμιστεί την ευθύνη του να φέρει ένα μωρό στον κόσμο, ειδικά όταν είναι «καρπός» του βιασμού της και μάλιστα από συγγενή, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος νοητικών προβλημάτων στο έμβρυο.

Έτσι, ταξίδεψε μέχρι την πολιτεία της Ιντιάνα, όπου ο νόμος δεν έχει αλλάξει ακόμη και έκανε κανονικά την άμβλωση.

Ωστόσο, η δυνατότητα να ταξιδέψουν σε άλλη πολιτεία/χώρα δεν υπάρχει για όλες, καθώς πολλές γυναίκες κρύβουν την εγκυμοσύνη τους, δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, δεν μπορούν να πάρουν άδειες από την δουλειά τους (στις ΗΠΑ οι ιατρικές άδειες δεν πληρώνονται) ή δεν έχουν υποστήριξη από το περιβάλλον τους, κάτι που ειδικά για ένα παιδί καθιστά αδύνατη την περίπτωση να κάνουν ένα τόσο μεγάλο ταξίδι για να έχουν δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του σώματός τους.

Σχετικά με την ιστορία της 10χρονης, δεν αποκαλύφτηκε ποιος είναι ο συγγενής που την βίασε, όλα τα βλέμματα όμως είναι στραμμένα προς τον πατέρα της.

Λίγους μήνες πριν όταν δημοσιογράφοι είχαν ρωτήσει την ρεπουμπλικανή Jean Schmidt, η οποία τάσσεται αυστηρά κατά της άμβλωσης, τι θα έλεγε σε περίπτωση βιασμού ενός μικρού κοριτσιού είχε αναφερθεί στην εγκυμοσύνη που θα προέκυπτε ως «μία καλή ευκαιρία να γεννηθεί ένα μωρό», προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr: 

H Tάνια έκανε άμβλωση λίγο πριν τα 18 και ήταν η «καλύτερη απόφαση της ζωή της»

Super Κική: Μια γυναίκα έχει δικαίωμα στην άμβλωση, ένας άνδρας γιατί να μην έχει δικαίωμα να φύγει;

Ναι, έχετε δίκιο… Είναι ίδιο πράγμα η έκτρωση και η υπόθεση Πισπιρίγκου