Ένας 34χρονος από το Ιράκ συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας στην Αθήνα με την κατηγορία της συμμετοχής στον ISIS. Ο άντρας που ζει στην Ελλάδα μαζί με τη γυναίκα και τα 4 παιδιά τους, συνελήφθη για τη δράση του στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με το protothema.gr, ο 34χρονος είχε μπει στην Ελλάδα το 2018, φτάνοντας πρώτα στη Λέσβο, και οι δύο πρώτες αιτήσεις για άσυλο είχαν απορριφθεί ενω εκκρεμούσε η απόφαση του διοικητικού δικαστηρίου όπου είχε προσφύγει.

Η Αντιτρομοκρατική και η ΕΥΠ τον έβαλαν στο στόχαστρο πριν από μερικές ημέρες, όταν έλαβαν σήμα για πράξεις του που έγιναν το 2014 και το 2015. Η σύλληψη του ήταν άμεση, ενώ ερευνώνται το κινητό του και το σπίτι στο οποίο έμενε με την οικογένεια του.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει:

Μεσημβρινές ώρες σήμερα (Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021) συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) 34χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS. Συγκεκριμένα κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών που παρασχέθηκαν από αλλοδαπές συνεργαζόμενες υπηρεσίες και σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.) εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας και συνελήφθη. Πρωινές ώρες της 05/10/2021 θα οδηγηθεί ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.