Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας στην Ισπανία, καθώς άλλες 2 νέες επικίνδυνες επιστολές που περιείχαν εκρηκτικό μηχανισμό εστέλησαν από αγνώστους. Αυτήν την φορά, αποδέκτες ήταν ο Πρωθυπουργός της χώρας, Πέδρο Σάντσεθ αλλά και το ίδιο το Υπουργείο Αμύνης.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες μέρες έχουν σταλθεί άλλες 5 αντίστοιχες επιστολές σε διάφορα σημεία της χώρας, ενώ με τις δύο νέες ο αριθμός τους ανέρχεται στις 7.

Όπως έγινε γνωστό, ο φάκελος στον Σάντσεθ είχε σταλεί τις προηγούμενες ημέρες, και πιο συγκεκριμένα στις 24 Νοεμβρίου, ενώ απεστάλησαν τέσσερις ακόμη στη συνέχεια.

Το πρωί της Πέμπτης εντοπίστηκε παγιδευμένος φάκελος σε αεροπορική βάση.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, τα συστήματα ασφαλείας της αεροπορικής βάσης στο Τορεχόν ντε Αρντόθ στα προάστια της Μαδρίτης εντόπισε ύποπτο φάκελο τα ξημερώματα.

Μετά από έναν πρώτο έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι πιθανότατα περιέχει εκρηκτικό μηχανισμό και ενημερώθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Σημειώνεται ότι ένας από τους φακέλους εντοπίστηκε πολύ αργά και προκάλεσε έκρηξη, συγκεκριμένα στην ουκρανική πρεσβεία της Μαδρίτης.

Η έκρηξη που έλαβε χώρα χτες είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί υπάλληλος. Τα τραύματά του ήταν ελαφρά και μετέβη στο νοσοκομείο με δική του ευθύνη.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ακόμη μια παγιδευμένη επιστολή εντοπίστηκε την Τετάρτη σε βιομηχανία όπλων στην πόλη Ζαραγκόζα.

Το εργοστάσιο κατασκευάζει εκτοξευτές χειροβομβίδων που στέλνονται στην Ουκρανία.