Τρείς Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από δυνάμεις του Ισραήλ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένου ενός ύποπτου για επίθεση με μαχαίρι στον οικισμό Gush Etzion νότια της πόλης Βηθλεέμ, στην οποία τραυματίστηκαν τέσσερις Ισραηλινοί. Ο 30χρονος άνδρας ταυτοποιήθηκε ως Nidal Jumaa Jaafra, από το χωριό Tarqoumya κοντά στη Χεβρώνα, στη νότια κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Ο 17χρονος Sanad Abu Attiyeh, και ο 23χρονος Yazeed al-Saadi, πυροβολήθηκαν κατά τη διάρκεια επιδρομής του ισραηλινού στρατού στην Τζενίν την Πέμπτη, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας. Στη Τζενίν, άλλοι 15 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από τα πυρά κατά τη διάρκεια της επιδρομής του στρατού, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. Τουλάχιστον τρεις βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο στρατός, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, εκτόξευσε δακρυγόνα κοντά στο δημόσιο νοσοκομείο Τζενίν, που εισχώρησαν στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, με αποτέλεσμα να διακοπεί η λειτουργία του.

Το Ισραήλ έχει αναπτύξει στρατεύματα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, στο εσωτερικό του Ισραήλ και κατά μήκος της πολιορκημένης Λωρίδας της Γάζας. Τις τελευταίες ημέρες, Ισραηλινοί μαζεύτηκαν σε κεντρικούς δρόμους και επιτέθηκαν σε παλαιστινιακά οχήματα κοντά στο Salfit και τη Nablus.

Ο στρατός εισέβαλε και λεηλάτησε το σπίτι του Παλαιστίνιου Diaa Hamarsheh, ο οποίος πραγματοποίησε επίθεση με πυροβολισμούς την Τρίτη στην πόλη Μπνέι Μπρακ ανατολικά του Τελ Αβίβ, σκοτώνοντας πέντε Ισραηλινούς, συμπεριλαμβανομένου ενός αστυνομικού. Ο Hamarsheh σκοτώθηκε σε ένοπλη σύγκρουση με την αστυνομία, ήταν εργάτης στο Bnei Brak αλλά ζούσε στο χωριό Ya’bad έξω από την πόλη Jenin.

Οι δολοφονίες έγιναν εν μέσω αυξημένων εντάσεων τις τελευταίες δύο εβδομάδες στο Ισραήλ και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη ενόψει του ιερού μήνα του Ραμαζανιού. Μέχρι στιγμής περίπου 11 Ισραηλινοί, μεταξύ των οποίων τρεις αστυνομικοί, σκοτώθηκαν σε τρεις ξεχωριστές επιθέσεις στο εσωτερικό του Ισραήλ από Παλαιστίνιους.

Δύο Παλαιστίνιοι από τη βόρεια πόλη Umm al-Fahm χτύπησαν την πόλη Hadera  (Khdeira), σκοτώνοντας δύο συνοριακούς αστυνομικούς. Ακολούθησε μια επίθεση στις 22 Μαρτίου, όταν ένας Παλαιστίνιος από το χωριό Χούρα στο Νακάμπ (Νεγκέβ) σκότωσε με μαχαίρι τέσσερις Ισραηλινούς.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Vladimir Putin: Τέλος η συνεργασία με τη Δύση – «Μπλόκο» στο φυσικό αέριο αν δεν πληρωθεί σε ρούβλια

Τσερνόμπιλ: Ξεκινά έρευνα για τα επίπεδα ραδιενέργειας – Ουκρανοί ισχυρίζονται ότι οι Ρώσοι στρατιώτες αρρώστησαν

Πέτρος Φιλιππίδης και Δημήτρης Λιγνάδης μεταφέρθηκαν μαζί στο δικαστήριο