Η Jill Biden βρέθηκε στη Σλοβακία, μεταξύ άλλων για να συναντήσει τις οικογένειες Ουκρανών προσφύγων. Η επίσκεψή της στην Ουκρανία ήταν μυστική μέχρι και την τελευταία στιγμή. Συνάντησε εκεί την Olena Zelenska, με την οποία αγκαλιάστηκαν. Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ προσέφερε λουλούδια στη σύζυγο του Ουκρανού προέδρου.

H Zelenska εμφανίζεται δημοσίως για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου, ανέφερε ένας Αμερικανός αξιωματούχος. Οι δύο γυναίκες βρίσκονταν σε επικοινωνία τις τελευταίες εβδομάδες.

«Ήθελα να έρθω για τη Γιορτή της Μητέρας. Σκέφτηκα ότι ήταν σημαντικό να δείξω στον ουκρανικό λαό ότι αυτός ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει και ήταν βάναυσος. Ο λαός των Ηνωμένων Πολιτειών στέκεται στο πλευρό του λαού της Ουκρανίας» είπε η Biden σε δημοσιογράφους μόλις ξεκίνησε η συνάντηση, σε μια μικρή σχολική τάξη που έχει μετατραπεί σε κέντρο υποδοχής προσφύγων.

Η Zelenska της απάντησε στα ουκρανικά, καθώς υπήρχε ένας διερμηνέας για να βοηθάει στην επικοινωνία. Η συνάντηση έγινε κεκλεισμένων των θυρών και διήρκησε γύρω στη μία ώρα. «Κατανοούμε τι χρειάζεται προκειμένου η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ να έρθει εδώ, κατά τη διάρκεια ενός πολέμου όπου στρατιωτικές επιχειρήσεις λαμβάνουν χώρα καθημερινά, όπου οι σειρήνες της αεράμυνας ηχούν καθημερινά, ακόμα και σήμερα», ανέφερε η Zelenska.

Η επίσκεψή της περιορίστηκε στη δυτική Ουκρανία, καθώς η Ρωσία συγκεντρώνει τη στρατιωτική της δύναμη στην ανατολική μεριά της χώρας, οπότε δεν θεωρήθηκε ότι βρίσκονταν σε κίνδυνο.

Ο Joe Biden δεν έχει επισκεφθεί τη χώρα, αν και εξέφρασε την επιθυμία όταν ήταν στην Πολωνία, αλλά εκείνη την περίοδο ρωσικά τανκ προχωρούσαν στο Κίεβο. Έτσι, άφησε να εννοηθεί ότι η ασφάλειά του και οι σύμβουλοι τον κράτησαν πίσω.

Jill Biden Ουκρανία

KOSICE, SLOVAKIA – MAY 08: US First lady Jill Biden is is welcomed at the Primary school Tomasikova 31 on May 8, 2022 in Kosice, Slovakia. US First lady Jill Biden travelled to Romania and Slovakia to show support for Ukrainians displaced by war since the Russian invasion of Ukraine on February 24, 2022. (Photo by Zuzana Gogova/Getty Images)

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Μπαχάμες: Τρείς τουρίστες πέθαναν από μυστηριώδη ασθένεια μέσα σε ξενοδοχείο – Τι φοβούνται οι αρχές

Ρωσία: Βομβάρδισαν την Οδησσό μετά τους ισχυρισμούς της Ουκρανίας για τη βύθιση δεύτερου ρωσικού πλοίου

ΗΠΑ: Ακραίες οργανώσεις κατά των αμβλώσεων αντιτίθενται ακόμη και σε περιπτώσεις βιασμών και αιμομιξίας