Η Ένωση Ισπανόφωνων δημοσιογράφων επέπληξε την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Jill Biden, αφού είπε ότι οι Λατίνοι είναι τόσο μοναδικοί όσο τα «τάκος» κατά τη διάρκεια ομιλίας στο Σαν Αντόνιο, τη Δευτέρα. Μιλούσε σε συνέδριο της UnidosUS, της μεγαλύτερης οργάνωσης για τα δικαιώματα των Λατίνων στις ΗΠΑ. Τώρα θέλησε να επαινέσει τον Raul Yzaguirre, ο οποίος ηγήθηκε της οργάνωσης υπεράσπισης, γνωστή ως Εθνικό Συμβούλιο της La Raza, για τρεις δεκαετίες.

Τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά, με αποτέλεσμα να τον προσβάλλει αντί να τον κολακέψει. «Ο Raul βοήθησε στην οικοδόμηση αυτής της οργάνωσης κάνοντας κατανοητό ότι η ποικιλομορφία αυτής της κοινότητας – τόσο ξεχωριστή όσο οι μποδέγκας του Μπρονξ, τόσο όμορφη όσο τα άνθη του Μαϊάμι και τόσο μοναδική όσο τα τάκος πρωινού εδώ στο Σαν Αντόνιο – είναι η δύναμή σας» είπε η Biden.

Το να συγκρίνει τους Λατίνους με τα τάκος, δεν ήταν το μόνο λάθος που έκανε. Μπέρδεψε τα λόγια της και αντί για «μποδέγκας» είπε «μπογκέδας», κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο. Αυτό που ενόχλησε περισσότερο ήταν η αναφορά στα τάκος. Το Σαν Αντόνιο έχει πληθυσμό περίπου 1,5 εκατομμυρίου ανθρώπων που είναι κατά 65% Ισπανόφωνοι ή Λατίνοι, σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής των ΗΠΑ. Οπότε τα λόγια της Πρώτης Κυρίας θεωρήθηκαν πολύ προσβλητικά από την πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής και όχι μόνο.

Η Εθνική Ένωση Ισπανόφωνων Δημοσιογράφων συνέταξε τις παρατηρήσεις, δηλώνοντας: «Δεν είμαστε τάκος. Η χρήση των τάκος πρωινού για την ανάδειξε της μοναδικότητας των Λατίνων στο Σαν Αντόνιο καταδεικνύει έλλειψη πολιτιστικής γνώσης και ευαισθησίας στην ποικιλομορφία των Λατίνων στην περιοχή», έγραψε η ένωση.

«Η κληρονομιά μας ως Λατίνοι διαμορφώνεται από μια ποικιλία διασπορών, πολιτισμών και παραδόσεων τροφίμων και δεν πρέπει να περιορίζεται σε ένα στερεότυπο» αναφέρει στο τέλος.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Μητσοτάκης σε Ερντογάν για τον χάρτη Μπαχτσελί: «Πρόκληση ή αληθινός στόχος;»

Τέξας: Έγκυος «έφαγε» κλήση επειδή οδηγούσε σε λωρίδα για πάνω από 2 επιβάτες

Uber Files: Τεράστιο σκάνδαλο μετά τη διαρροή εγγράφων – Δωροδοκίες και βοήθεια από Macron και εκβιασμοί στον Biden