Σε νέα πρόγνωση καιρού για τα επόμενα 24ωρα προχώρησε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, το οποίο προβλέπει ότι θα υπάρχει νέα μεταβολή του καιρού από αύριο, εξαιτίας μιας ψυχρής εισβολής που θα προκαλέσει ισχυρούς ανέμους ως 6 μποφόρ στα πελάγη, βροχή, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά ηπειρωτικά.

Πιο συγκεκριμένα, μετά την ηλιοφάνεια και την καλοκαιρία της Τετάρτης που ακολούθησε την κακοκαιρία Lina, την Πέμπτη 6 Απριλίου θα υπάρξει πρόσκαιρη μεταβολή από τα δυτικά, με έντονα φαινόμενα βροχοπτώσεων και καταιγίδων στη Θράκη, το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Δεν αποκλείεται μάλιστα σε κάποια νησιωτικά σημεία να εκδηλωθεί χαλάζι.

Στα ορεινά ηπειρωτικά, σε υψόμετρο από 1.500 μέτρα στα κεντρικά νότια και πάνω από τα 1100 μέτρα στα βόρεια, αλλά και στη Δυτική Μακεδονία, θα σημειωθούν χιονοπτώσεις μικρής έντασης.

Η ψυχρή εισβολή θα έχει ως αποτέλεσμα η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία να κυμανθεί από -2 ως 7 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 2 έως 14, στη Θεσσαλία από 5 έως 15 βαθμούς, στην Ήπειρο από 7 έως 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 18 βαθμούς, στα Επτάνησα από 9 έως 16 και στα νησιά του Αιγαίου από 10 έως 18 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 21-23 βαθμούς Κελσίου.

Στο Κεντρικό, Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο, οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί με ένταση 5-6 μποφόρ και μετά το μεσημέρι θα στραφούν βορειοδυτικά με μικρή εξασθένηση. Στο Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ίδια ένταση και στη συνέχεια θα στραφού προοδευτικά σε βορειοδυτικούς, πάλι στα 5-6 μποφόρ.

Στο Ιόνιο αρχικά θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 5-6 μποφόρ, στρεφόμενοι γρήγορα σε βορειοδυτικούς με ίδιες εντάσεις.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και μετά το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Μέχρι το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί με εντάσεις 4-5 μποφόρ, αλλά το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16-17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε παροδικές βροχές, με πιθανότητα για πρόσκαιρη καταιγίδα. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς.