Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου η θερμοκρασία αναμένεται να ανέβει σημαντικά στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ3 ο κ. Αρναούτογλου ανέφερε πως από την Κυριακή (14/5) η νότια Ελλάδα θα δει… καλοκαίρι.

Η θερμοκρασία από το ύψος της Λαμίας και νοτιότερα θα παρουσιάσει σημαντική άνοδο, καθώς ο υδράργυρος σε πολλές περιοχές θα φτάσει, ίσως και θα ξεπεράσει, τους 28 βαθμούς.

Ο καιρός θα είναι ζεστός, ενώ η Κρήτη θα έχει θερμοκρασίες ακόμη και 30 βαθμών, καθώς οι θερμές αέριες μάζες θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τη νότια Ελλάδα και τις επόμενες ημέρες. Μάλιστα, η Δευτέρα (16/5) η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω άνοδο στις ίδιες περιοχές, με τη ζέστη να συνεχίζεται και την Τρίτη (16/5).

O καιρός έως την Τρίτη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (13/5)

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο βαθμιαία τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα βόρεια τους 19 με 21 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (14/5)

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες, με τοπικές βροχές στα βόρεια. Στα νότια λίγες νεφώσεις. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα κεντρικά και νότια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (15/05)

Λίγες νεφώσεις, στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (16/5)

Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.