Ένα ασυνήθιστο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να ξεκινήσει από την Πέμπτη, με βροχές και καταιγίδες σε όλη σχεδόν τη χώρα, η κορύφωσή του οποίου αναμένεται την Κυριακή.

Ο άστατος καιρός περιορίζεται την Τετάρτη κυρίως σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, αλλά την Πέμπτη έρχεται ένα όχι και τόσο συνηθισμένο για την εποχή «κύμα» κακοκαιρίας που θα φέρει αρκετές βροχές σε πολλές περιοχές (Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Ηλεία αλλά και στο βορειοδυτικό τμήμα της Πελοποννήσου, Θεσσαλία, Ήπειρος, Μακεδονία και Θράκη).

«Κύμα» ζέστης, αναμένουμε από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει έως τους 35 βαθμούς.

Μαρουσάκης: «Ο Ιούνιος θα κυλήσει με αστάθεια»

Επίσης, σύμφωναμε τις προβλέψεις του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη, οι επόμενες ημέρες στη χώρα μας αναμένεται να κυλήσουν με βαρομετρικό χαμηλό, με το κύμα κακοκαιρίας να αρχίζει να αναπτύσσεται στα κεντρικά και νότια τμήματα της Ιταλίας.

Κυρίως από την Παρασκευή, ο καιρός αναμένεται να θυμήσει Οκτώβριο, με βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες, ενώ τα φαινόμενα θα επηρεάσουν ακόμη και παραθαλάσσιες περιοχές.

Ο ίδιος, μάλιστα, εκτίμησε ότι και ο υπόλοιπος Ιούνιος θα κυλήσει με αστάθεια στον καιρό και ότι, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία, υπάρχει περίπτωση να πέσουν βροχές και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.