Ενώ η ΕΜΥ προειδοποιεί για συνεχόμενες αυξήσεις στην θερμοκρασία και την Παρασκευή, ο υδράργυρος κατέγραψε τιμές ρεκόρ το μεσημέρι της Πέμπτης.

Ανάμεσα στις περιοχές με τις υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες ήταν η Αργολίδα, αφού το θερμόμετρο στο Κρανίδι έγραψε 38.7°C, η Φωκίδα, μια και στην Άμφισσα έφτασε τους 36.8°C, το Ηράκλειο, όπου στη Γόρτυνα έφτασε τους 36.7°C. Στα Γιαννιτσά άγγιξε τους 36.6°C και στην Αττική τους 36.5°C.

Αναλυτικά ο καιρός αύριο Παρασκευή σύμφωνα με την ΕΜΥ

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στη χώρα την Παρασκευή. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά κυρίως της βόρειας χώρας, ενώ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη πιθανώς να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα φθάσει στην ηπειρωτική χώρα τους 34 με 38 και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 38 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά θα φτάσει τους 30 με 33 βαθμούς και στη νότια Κρήτη τους 35 βαθμούς Κελσίου.