Παρόμοιος με τα τελευταία σαββατοκύριακα του Ιουνίου προβλέπεται το ακόλουθο διήμερο ο καιρός, με υψηλές θερμοκρασίες, αλλά κατά τόπους μπουρίνια στα βόρεια της χώρας.

Ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης, τόνισε ότι η θερμοκρασία θα σκαρφαλώσει το Σάββατο στους 36 βαθμούς Κελσίου, κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, ενώ κατά το βράδυ αναμένεται να υπάρξει μια αναταραχή του καιρού. Από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά της Μακεδονίας και πιθανώς μέχρι το απόγευμα και των υπόλοιπων περιοχών θα σημειωθούν κατά τόπους καταρρακτώδεις βροχές. Τη νύχτα στα βορειοδυτικά θα αναπτυχθούν εκ νέου νεφώσεις οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα Δωδεκάνησα πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.

Την Κυριακή από την άλλη, η χώρα θα χωριστεί σε δύο τμήματα, αφού στα ανατολικά και νότια θα σημειωθούν θερμές καιρικές συνθήκες με τον υδράργυρο κοντά στους 35 με 37 βαθμούς, στον αντίποδα όμως, προς τα δυτικά και βόρεια αναμένεται πιο άστατος καιρός. Συγκεκριμένα, οι θερμοκρασίες θα είναι πιο χαμηλές, ενώ θα σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Στα βορειοδυτικά και γρήγορα στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη βόρεια Θεσσαλία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση το βράδυ και από τα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα, οπότε στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5, στα νότια τοπικά 6 μποφόρ που γρήγορα στα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Το τοπίο αυτό θα παραμείνει σταθερό έως την Τρίτη, αφού η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια και την την Δευτέρα.