Θα επιδεινωθεί ο καιρός τις επόμενες ώρες, καθώς η κακοκαιρία «Διομήδης» έχει εκδηλωθεί ήδη σε διάφορες περιοχές της  χώρας. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) σε έκτακτο δελτίου ανακοίνωσε ότι αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, πυκνές χιονοπτώσεις, θυελλώδεις άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας.

Σήμερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα νοτιότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως στη Φθιώτιδα και την Ευρυτανία) και τη βόρεια Εύβοια. Τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλώνονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής χώρας και βαθμιαία και σε ημιορεινές περιοχές στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά καθώς και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Η θερμοκρασία θα πέσει κατακόρυφα στα βόρεια και δεν θα ξεπεράσει στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τους 11 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 15 βαθμούς και στο νότιο Αιγαίο τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ, ενώ στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο αρχικά θα είναι νότιοι 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία όμως θα στραφούν σε βόρειους με τάση ενίσχυσης τη νύχτα.

Στην Ελασσόνα, έχει ήδη χιονίσει, ενώ Μέτσοβο, Κόνιτσα και Ζαγόρι έχουν καταγράψει πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Μάλιστα, όπως προβλέπει η ΕΜΥ ο υδράργυρος αναμένεται να πέσει ακόμη περισσότερο προς το τέλος της εβδομάδας, ενώ ήδη από χθες ενεργοποιήθηκε και το μήνυμα από το 112, σε κατοίκους περιοχών που αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα.