Μπορεί η κακοκαιρία Elias να υποχωρεί μετά από ένα σφυροκόπημα δύο ημερών, ωστόσο αυτό που αφήνει πίσω της είναι χάος και απόγνωση τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στους κατοίκους στον Βόλο και τη Βόρεια Εύβοια.

Πλημμυρισμένα σπίτια, ανυπολόγιστες καταστροφές, προβλήματα σε υδροδότηση και ηλεκτροδότηση, οδικό δίκτυο κομμένο στα δύο και νοικοκυριά να μην μπορούν καν να σκεφτούν πώς θα είναι η επόμενη μέρα.

κακοκαιρία Elias, Βόλος

Ο Βόλος θυμίζει εμπόλεμη πόλη, με τους δρόμους να είναι γεμάτοι λάσπη, πέτρες, ξύλα, τα σπίτια να έχουν βάλει μεγάλες ποσότητες νερού και να μην έχουν ρεύμα για δεύτερο 24ωρο και το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο να έχει υποστεί σοβαρές ζημιές. Αν μάλιστα αναλογιστεί κάποιος ότι η πόλη έπεσε πρόσφατα θύμα και της κακοκαιρίας Daniel αντιλαμβάνεται για πόσο μεγάλη ζημιά μιλάμε. Πολλοί κάτοικοι, δε, κατηγορούν τον δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο και την Περιφέρεια δεδομένου ότι, όπως υποστηρίζουν, τα ρέματα ήταν γεμάτα μπάζα από την προηγούμενη κακοκαιρία, δεν καθαρίστηκαν και αποτέλεσμα ήταν να ξεχειλίσουν.

Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση και σε μεγάλο κομμάτι της Βόρειας Εύβοιας, κυρίως στη Λίμνη και τις Ροβιές αλλά και στην Ιστιαία. Πρόκειται για περιοχές που επίσης αντιμετώπισαν προβλήματα και στην προηγούμενη κακοκαιρία και ο Elias ήρθε να τις αποτελειώσει.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η ΕΡΤ, πολλές περιοχές παραμένουν χωρίς ρεύμα και νερό μετά τις ζημιές που προκάλεσε στο δίκτυο η υπερχείλιση χειμάρρων. Το χρώμα της θάλασσας άλλαξε από τις λάσπες που κατέβηκαν από το βουνό, δρόμοι εξαφανίστηκαν, σπίτια και επιχειρήσεις πνίγηκαν στα λασπόνερα, ενώ φερτά υλικά από τα καμένα δάση δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στα χωριά, αρκετά από τα οποία έχουν αποκλειστεί, όπως οι Γούβες.

κακοκαιρία Elias

Κάτω από τη λάσπη και τα νερά περιοχές της Καρδίτσας και της Λάρισας

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί μετά το πέρασμα της κακοκαιρίες περιοχές και σε Καρδίτσα και Λάρισα. Ο πολύπαθος Παλαμάς δεν λέει να ηρεμήσει καθώς υπερχείλισε ο ποταμός Σοφαδίτης, ενώα χωριά Φύλλο και Ορφανά είναι βυθισμένα κάτω από τα λασπόνερα.

Πλημμυρισμένοι είναι στη Λάρισα οι δήμοι Δήμοι Κιλελέρ και Φαρσάλων. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο Σωτήριο του δήμου Κιλελέρ, που «πνίγηκε» για τρίτη φορά -δύο φορές από την κακοκαιρία Daniel και μία από την κακοκαιρία Elias- και έχει εκκενωθεί από τους κατοίκους. Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζει επίσης η Υπέρεια Φαρσάλων καθώς και τα χωριά Νίκη και Αρμένιο.