Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος -για όσους αποτελεί αργία- έρχεται με μία έκπληξη για όποιους είχαν κάνει σχέδια, καθώς κάνει την επέλασή της η κακοκαιρία «Genesis».

Η συγκεκριμένη κακοκαιρία, η οποία συνοδεύεται από βροχές, καταιγίδες, αέρα και πτώση της θερμοκρασίας, χαρακτηρίζεται «κατηγορίας 4» από τους ειδικούς, γεγονός που σημαίνει ότι η επικινδυνότητά της είναι εξαιρετικά υψηλή με βάση τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης.

Η Πολιτική Προστασία έχει σημάνει «κόκκινο συναγερμό» και κάνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί με τις δραστηριότητες και τις μετακινήσεις τους. Η σημερινή μέρα (10/6) θεωρείται η πιο επικίνδυνη με τα έντονα καιρικά φαινόμενα να πλήττουν κυρίως την Ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου. Θα επηρεαστούν επίσης Θεσσαλία και Σποράδες.

Πότε θα δούμε ήλιο; Σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία, βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Κυριακή 12/06, οπότε το βαρομετρικό χαμηλό θα μετακινηθεί προς την Τουρκία. Ωστόσο, αστάθεια θα παρατηρηθεί μέχρι και το απόγευμα της Δευτέρας με σποραδικές βροχές.

Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για πλημμυρικά φαινόμενα και συνιστούν μεγάλη προσοχή σε μετακινήσεις αλλά και υπαίθριες και ειδικά θαλάσσιες δραστηριότητες.

Κακοκαιρία Genesis

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Shutterstock.com

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Μακελειό στο Μέριλαντ: Η 254η ένοπλη επίθεση στις ΗΠΑ για φέτος

Νέες δηλώσεις από Erdogan και Μητσοτάκη – Κορυφώνεται η ένταση, θωρακίζεται ο Έβρος

Ευλογιά των πιθήκων: Τι γνωρίζουν και τι όχι μέχρι τώρα οι ερευνητές