Τεράστιες καταστροφές έχει προκαλέσει η κακοκαιρία Daniel στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα, με δύο ανθρωπους να χάνουν την ζωή τους και τρεις να παραμένουν αγνοούμενοι.

Πρώτο θύμα ήταν ένας 50χρονος που καταπλακώθηκε χθες το πρωί από τοίχο σε περιοχή του Άνω Βόλου, δεύτερο θύμα μια 87χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σήμερα μέσα σε σωρούς χωμάτων στην Πάλτση του Νοτίου Πηλίου.

Αγνοούνται δύο ακόμη άνθρωποι στην περιοχή Πάλτση και ένας 42χρονος που τα ίχνη του χάθηκαν χθες κοντά στον Βόλο.

Η κακοκαιρία που σαρώνει την περιοχή έχει αφήσει ανυπολόγιστες καταστροφές, πάνω από 200.000 ανθρώπους στον Βόλο και τα προάστιά του χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για περισσότερες από 30 ώρες. Παράλληλα, δεν υπάρχει πόσιμο νερό, τηλεπικοινωνίες και ίντερνετ και δεν λειτουργούν οι συγκοινωνίες προκαλώντας πραγματικά ένα χάος στην πόλη του Βόλου.

Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, ο Δήμος Βόλου ανέλαβε να μοιράσει εμφιαλωμένα νερά στους πολίτες.

Στη σχετική ανάρτηση που έκανε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε συγκεκριμένα:

«Λόγω των συνεχιζόμενων προβλημάτων από τη διακοπή της υδροδότησης στην πόλη, που οφείλεται στη διακοπή της ηλεκτροδότησης, και σε μια προσπάθεια εξυπηρέτησης των πιεστικών αναγκών για πόσιμο νερό, ο Δήμος Βόλου φρόντισε να προμηθευτεί ποσότητες εμφιαλωμένου νερού, που θα διαθέσει στους πολίτες:

Από το Δημαρχείο Βόλου και από το Δημαρχείο Νέας Ιωνίας από τις 1.30 μ.μ. και μετά.
Από το πρώην Δημαρχείο Αγριάς, από τις 5 μ.μ. και μετά».

Το πρωί, στην περιοχή Καλά Νερά στον Βόλο υποχώρησε από χείμαρρο γέφυρα που οδηγούσε στο Πήλιο και έπεσε στην κοίτη του ποταμού ένας ηλικιωμένος οδηγός με το αυτοκίνητό του. Οι πυροσβέστες μετά από μεγάλη προσπάθεια κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν και τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο, καθώς είχε τραυματιστεί.

Η κακοκαιρία έκοψε στα δύο τον Βόλο

Ο χείμαρρος Κραυσίδωνας που υπερχείλισε σε πολλά σημεία μετά την κακοκαιρία, μετέφερε τόνους λάσπης σε σπίτια και επιχειρήσεις. Στη Χιλιαδού, το Οινόπνευμα, τα Παλαιά και μέχρι τις πολυτεχνικές σχολές στη λεωφόρο Αθηνών, ενώ τα ορμητικά νερά του παρέσυραν πολλές γέφυρες.

Στον Βόλο, που ισχύει για δεύτερο εικοσιτετράωρο απαγόρευση της κυκλοφορίας, δεν υπάρχουν βασικές συγκοινωνίες. Δεν εκτελούνται υπεραστικά δρομολόγια, δεν κινούνται τα τρένα, αλλά ούτε και τα ταξί.

Μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία έχουν υποστεί τα υπόγεια και ισόγεια του Αγγελοπούλειου νοσοκομείου, καθώς και το μουσείο του συγκροτήματος Τσαλαπάτα.

Δεν υπάρχει πρόσβαση προς το νότιο Πήλιο, αφού στον δρόμο Βόλου-Νεοχωρίου, έχει διαλυθεί το οδικό δίκτυο στο ύψος της Παιδόπολης, στην Αγριά, στα Λεχώνια και κατέρρευσε η μεγάλη γέφυρα κοντά στην Μπούφα, πριν από την διασταύρωση προς τις Μηλιές.

Μεγάλες καταστροφές έχουν υποστεί όλα τα θέρετρα της περιοχής, ενώ απόλυτη καταστροφή έχει σημειωθεί στην Μηλίνα, όπως και στο Χόρτο και τον Πλατανιά, όπου οι χείμαρροι παρέσυραν και διέλυσαν τα πάντα.