Παραδομένες στο έλεος της κακοκαιρίας Daniel παραμένουν οι περισσότερες περιοχές της Θεσσαλίας, με τα χωριά στην Καρδίτσα να βρίσκονται κάτω από το νερό, όσο η ασταμάτητη βροχόπτωση από το πρωί της Τετάρτης συνεχίζει να δημιουργεί προβλήματα.

Σε πολλά χωριά στο δήμο Παλαμά οι άνθρωποι βρίσκονται πάνω σε στέγες ή σε υψηλότερα σημεία ζητώντας βοήθεια, ενώ οι εικόνες που φτάνουν από την περιοχή της Μεταμόρφωσης είναι σοκαριστικές, την ώρα μάλιστα που ζητούνται ελικόπτερα για τον απεγκλωβισμό των κατοίκων και η συνδρομή ενόπλων δυνάμεων και ΕΜΑΚ .

Βελτιωμένη η κατάσταση φαίνεται εντός πόλης, η ανησυχία ωστόσο παραμένει έντονη αφού το βροχερό τοπίο επανήλθε, θυμίζοντας το πλημμυρισμένο σκηνικό των υπόλοιπων δήμων και των Σοφάδων.

Σημειώνεται ότι το πρωί της Πέμπτης, μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους του Παλαμά, προκειμένου να απομακρυνθούν από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτιρίων.

Συγκεκριμένα το μήνυμα 112 αναφέρει:

«Αν βρίσκεστε στον Παλαμά απομακρυνθείτε από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτιρίων λόγω εξέλιξης πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».