Σε μία δραματική έκκληση προχώρησε η εθελόντρια Ειρήνη Δήμου, η οποία από το πρωί της Παρασκευής πραγματοποιεί με άλλους ιδιώτες απεγκλωβισμούς πολιτών στην Καρδίτσα, μία από τις περιοχές που «μετρά» τις πληγές της από την κακοκαιρία Daniel.

Μιλώντας στο Open, ανέφερε πως προσπαθεί τις τελευταίες ώρες να προσεγγίσει τη Μαραθέα, όπου υπάρχει εγκλωβισμένο ένα βρέφος. «Μέχρι να πέσει το φως της ημέρας, εμείς θα παραμείνουμε στην Καρδίτσα.

Προσπαθούμε να προσεγγίσουμε τη Μαραθέα, όπου υπάρχει ένα μωρό, βρεφάκι περίπου 2 μηνών, το οποίο δεν είναι σε καλή κατάσταση.

Δεν έχει φάει γάλα εδώ και ένα 24ωρο. Στη Μαραθέα πρέπει να απεγκλωβιστούν αρκετά άτομα και, όσον αφορά το βρεφάκι, είναι ζήτημα ζωής και θανάτου» είπε στο OPEN.

«Όπου είναι ασφαλείς και ψηλά, τους παρέχουμε τρόφιμα και νερό, ενώ έχουμε απεγκλωβίοσει μέχρι στιγμής από τον Κοσκινά περίπου 60 άτομα. Πριν από μία ώρα ήρθαν και οι δυνάμεις των πεζοναυτών και όλοι μαζί κάνουμε ό,τι μπορούμε.

Μέχρι πριν μία ώρα στο σημείο επιχειρούσαν μόνο εθελοντές, καθώς οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν απούσες από το σημείο» σημείωσε.

«Έχουμε δεχθεί πάρα πολλά μηνύματα από το πρωί και πηγαίνουμε όπου μας υποδεικνύουν. Απεγκλωβίζουμε, κυρίως, παιδιά και ευπαθείς ομάδες, μεγάλης ηλικίας, από μπαλκόνια και όπου μπορεί να φανταστεί κάποιος στην Καρδίτσα.

Δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε από καμία πλευρά στο σημείο (σ.σ. Μαραθέα), κάνουμε επιχείρηση διάσωσης και ένα φουσκωτό χτύπησε στα κάγκελα και τρύπησε», τόνισε καταληκτικά.