Ο ιδρυτής του Dogecoin, Jackson Palmer, εξέφρασε μέσω Twitter τις όχι και τόσο θετικές απόψεις του για τα κρυπτονομίσματα, υποστηρίζοντας ότι είναι απλά ένα προϊόν ύψιστου καπιταλισμού και μέσο φοροαπαλλαγής. Αρχικά, ξεκίνησε ως αστείο βασισμένο στο meme Doge με τον σκύλο σίμπα ίνου, αλλά κέρδισε τεράστια δημοσιότητα και ισχύ. Το dogecoin είναι ένα από τα 10 πιο ισχυρά κρυπτονομίσματα της παγκόσμιας αγοράς, και η τιμή του έφτασε στο υψηλό των 74 σεντ. Πίσω στο 2013 είχε αποκαλέσει άλλωστε τα κρυπτονομίσματα μια καλοστημένη φάρσα, και δεν τα είχε πάρει και τόσα στα σοβαρά, μέχρι την απόδειξη του αντιθέτου.

Επισημαίνει ότι τα crypto ελέγχονται στην πραγματικότητα από ένα ισχυρό καρτέλ πλούσιων, οι οποίοι ξεπλένουν χρήμα. Φαντάσου δηλαδή που θα έφτανε ο Pablo Escobar αν ζούσε.

Η κόντρα του με τα εικονικά νομίσματα δεν σταματάει εκεί…συνεχίζει την μάχη με τον αόρατο εχθρό και παίρνει rebound από τον ίδιο του τον εαυτό. «Η κρυπτογράφηση είναι μια εγγενώς δεξιά, υπερ-καπιταλιστική τεχνολογία που δημιουργήθηκε κυρίως για να ενισχύσει τον πλούτο των υποστηρικτών της μέσω ενός συνδυασμού φοροαπαλλαγής, μειωμένης κανονιστικής εποπτείας και τεχνητά ενισχυμένης έλλειψης» γράφει στο Twitter.

Με λίγα λόγια υποστηρίζει ότι έχει όλα τα κακά του καπιταλιστικού συστήματος, την εξαπάτηση, τη διαφθορά και τα συναφή ενώ χρησιμοποιεί λογισμικό για τον τεχνικό περιορισμό της χρήσης παρεμβάσεων (π.χ. έλεγχοι, κανονισμοί, φορολογία) που υπό κανονικές συνθήκες συμβάλουν στην ασφάλεια και στην προστασία των ατόμων και των προσωπικών τους δεδομένων. «Η βιομηχανία του κρυπτονομίσματος ενισχύει ένα δίκτυο σκοτεινών επιχειρηματικών διασυνδέσεων, εξαγορασμένων influencer και πληρωμένων μέσων ενημέρωσης για να διαιωνίζουν τη γραφική τάση τού γρήγορου πλουτισμού, σχεδιασμένη να αποσπά χρήμα από τους οικονομικά απελπισμένους και αφελείς» συνεχίζει σε άλλο Tweet.

Τα περισσότερα κρυπτονομίσματα διατηρούνται μόνο από μια ελίτ με ισχυρά πορτοφόλια. Μόνο μία διεύθυνση περιέχει 36 δισεκατομμύρια μάρκες Dogecoin ή περισσότερο από το 27% του συνόλου της προμήθειάς του. Περισσότερο από το 50 τοις εκατό των συνολικών Dogecoins σε κυκλοφορία βρίσκονται σε μόλις 20 πορτοφόλια. Το κρυπτονόμισμα σημείωσε άνοδο το πρώτο εξάμηνο του 2021, με την μετέπειτα πορεία του να είναι πτωτική.

Το ίδιο ισχύει και για το Bitcoin. Στις αρχές του έτους υποστηρίχθηκε από αρκετούς high class επενδυτές, συμπεριλαμβανομένου του Elon Musk της Tesla. Ωστόσο, η Musk ανακοίνωσε στις αρχές Μαΐου ότι η Tesla δεν θα δεχτεί πληρωμές με Bitcoin λόγω περιβαλλοντικών ανησυχιών και άρχισε να καταρρέει.