Κατάσταση ομηρίας επιδίωξε να δημιουργήσει ένας υπαξιωματικός ΕΠΟΠ, στη Β’ Μοίρα Αλεξιπτωτιστών στον Ασπρόπυργο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωί της Παρασκευής (21/7), κάτω από άγνωστες συνθήκες, φέρεται να ξέσπασε ενεργώντας πυροβολισμούς αλλά χρησιμοποιώντας και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης!

Συγκεκριμένες πηγές αναφέρουν πως επιδίωκε να φέρει τον διοικητή του στρατοπέδου σε κατάσταση ομηρίας. Λέγεται πως υπήρξε μία σύγκρουση μεταξύ τους λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων του στρατεύματος εξαιτίας της κρίσης των πυρκαγιών στην Αττική, στη Βοιωτία και στην Κορινθία.

Αυτή η απόπειρα όμως φαίνεται πως δεν ευδοκίμησε, καθώς πηγές αναφέρουν πως ο διοικητής φυγαδεύτηκε και δεν κατέστη όμηρος.

Ωστόσο, μετά από παρέμβαση της Στρατονομίας η εν δυνάμει κατάσταση ομηρίας έλαβε τέλος. Ο υπαξιωματικός συνελήφθη, ενώ στο σημείο βρέθηκε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος βρέθηκε στο στρατόπεδο για να εκτονώσει την κρίση. Φέρεται μάλιστα να συνομίλησε μαζί του προκειμένου να ερευνήσει ο ίδιος τους λόγους για τους οποίους φτάσαμε σε αυτό το σημείο.

Άλλες πηγές αναφέρουν πως ο υπαξιωματικός ήταν επειδή φέρεται να δυσαρεστήθηκε από κάποια ποινή που του επιβλήθηκε. Ο ΕΠΟΠ έχει 22 χρόνια υπηρεσίας.

Σημειώνεται πως η ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκε στο σημείο υποστηρικτικά.

Photo credits: Evrokinissi (Αρχείου)