Αρνήθηκε για ακόμα μια φορά τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση εις βάρος ανδρών ο Kevin Spacey, με την δίκη του να αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο την επόμενη χρονιά. Ο 62χρονος σταρ του Hollywood αρνείται «σθεναρά» τις κατηγορίες που έγιναν εναντίον του από τρεις άνδρες, οι οποίοι είναι τώρα στα 30 και στα 40 έτη τους και ενέμεινε στην αθωότητά του στην κατάθεση του στο Ανώτατο Δικαστήριο του Old Bailey.

Εμφανίστηκε στο δικαστήριο, αφού του είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση. Στην αίθουσα επιβεβαίωσε το πλήρες όνομά του, Kevin Spacey Fowler και την ημερομηνία γέννησής του, πριν αρνηθεί τις 4 κατηγορίες. Κατηγορείται για πέντε αδικήματα στη Βρετανία, οι τέσσερις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση μέσω αγγίγματος και μια για εξαναγκασμό ενός άνδρα για διεισδυτική σεξουαλική δραστηριότητα.

Η ακρόαση του διήρκησε 20 λεπτά και ο ίδιος φάνηκε τελείως απαθής. Τελικά, η ημερομηνία της επόμενης δίκης ορίστηκε στις 6 Ιουνίου του 2023. Τα περιστατικά που σχετίζονται με τις κατηγορίες έλαβαν χώρα στο Λονδίνο και στο Gloucestershire μεταξύ 2005 και 2013, όταν ήταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Old Vic στο Λονδίνο. Ο ηθοποιός έχει δύο σπίτια στο Λονδίνο κι άλλο ένα στις ΗΠΑ.

Στην πρώτη ακροαματική διαδικασία τον περασμένο μήνα, ο δικηγόρος του, Patrick Gibbs, είπε ότι ο ηθοποιός «αρνείται σθεναρά κάθε εγκληματική ενέργεια σε αυτή την υπόθεση». Τόνισε ότι επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο για να «επιβεβαιώσει την αθωότητά του και να συνεχίσει τη ζωή του».

Οι κατηγορίες εναντίον του εγκρίθηκαν από την Εισαγγελική Υπηρεσία του Στέμματος τον Μάιο του 2022, αλλά κατηγορήθηκε επίσημα μόνο αφού ταξίδεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο τον περασμένο μήνα, καθώς έπρεπε να βρίσκεται σε βρετανικό έδαφος για να ασκηθούν. Αν κριθεί ένοχος τότε θα έρθει αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έξι μηνών, ενώ για το πιο σοβαρό αδίκημα μπορεί να του επιβληθεί η μέγιστη ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

O Kevin Spacey παρά τις κατηγορίες συμμετείχε στην ταινία The Man Who Drew God. Σηματοδοτεί τον πρώτο ρόλο του μετά τις καταγγελίες που έγιναν εναντίον του, το 2017. Πρόσφατα εμφανίστηκε και στο πρώτο trailer για τη νέα ταινία «Peter Five Eight», οπότε καταλαβαίνουμε ότι στο θέμα της καριέρας τα πάει ακόμα καλά.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Δημήτρης Λιγνάδης: «Ποτέ δεν πίστεψα ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα παρασυρθεί, τώρα θα μιλήσω κι εγώ»

Ισπανία: Το έξυπνο μέτρο που ανακοίνωσε για τις μετακινήσεις μετά την αύξηση των τιμών ενέργειας

Σρι Λάνκα: Αντιμετωπίζει την πιο σοβαρή πολιτικοοικονομική κρίση από το 1948