Άνευ προηγουμένου επίθεση εξαπέλυσε προς την Γαλλία, ο πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας, Dmitry Medvedev, μετά τα σχόλια του Γάλλου υπουργού Οικονομικών, σχετικά με τις κυρώσεις της Δύσης για τη ρωσική εισβολή.

Συγκεκριμένα, ο Bruno Le Maire είπε πως η Δύση στοχεύει να «γονατίσει τη ρωσική οικονομία» μέσω ενός χρηματοοικονομικού πολέμου κατά της χώρας, συνέπειες του οποίου θα πληρώσει ο λαός της, που δεν φταίει σε τίποτα.

Με τη σειρά του ο Dmitry Medvedev έσπευσε να απαντήσει μέσω Twitter, γράφοντας: «Σήμερα κάποιοι Γάλλοι υπουργοί δήλωσαν ότι κήρυξαν οικονομικό πόλεμο στη Ρωσία. Προσέχετε τη γλώσσα σας, κύριοι! Και μην ξεχνάτε πως στην ανθρώπινη Ιστορία, οι οικονομικοί πόλεμοι αρκετά συχνά μετατρέπονται σε πραγματικοί».

Κράτη της Δύσης, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, έχουν επιβάλλει σαρωτικές κυρώσεις στη Ρωσία, στοχεύοντας στα πάντα, από την Κεντρική της Τράπεζα και κορυφαία χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, μέχρι τον ίδιο τον Vladimir Putin.

Οι εν λόγω κυρώσεις φαίνεται πως έχουν ήδη διαταράξει τις ισορροπίες στην οικονομία της Ρωσίας. Τη Δευτέρα, η αξία του ρουβλίου κατέρρευσε έως και 30% έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, αναγκάζοντας την κεντρική τράπεζα της Ρωσίας να υπερδιπλασιάσει το βασικό της επιτόκιο στο 20%. Στο μεταξύ, οι Ρώσοι τρέχουν στα ATM για αναλήψεις, φοβούμενοι από αυτή την κατάσταση.

Προειδοποιήσεις Μόσχας προς Κίεβο: Οι κάτοικοι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους

Την ίδια ώρα, η Μόσχα προειδοποιεί τους κατοίκους του Κιέβου να εγκαταλείψουν, αφού ετοιμάζεται να χτυπήσει στόχους στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Σε δήλωση που εξέδωσαν το απόγευμα της Τρίτης, Ρώσοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι δυνάμεις τους ετοιμάζονται να εξαπολύσουν «πλήγματα υψηλής ακρίβειας» εναντίον «τεχνολογικών κέντρων της Ουκρανικής Υπηρεσίας Ασφαλείας και του 72ου κύριου κέντρου PsyOps στο Κίεβο».

«Προτρέπουμε τους Ουκρανούς πολίτες που χρησιμοποιούνται από εθνικιστές για να προβούν σε προκλήσεις κατά της Ρωσίας, καθώς και τους κατοίκους του Κιέβου που διαμένουν κοντά σε σταθμούς αναμετάδοσης να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν ότι τα χτυπήματα πραγματοποιούνται για να «αποτρέψουν επιθέσεις πληροφοριών εναντίον της Ρωσίας».