Στη δέσμευση των προσωπικών λογαριασμών σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας του πατέρα Αντώνιου, της πρεσβυτέρας και άλλων συγγενών πρώτου βαθμού προχώρησε η Αρχή για τη Νομιμοποίηση Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες.

Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της Αρχής, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, έδωσε εντολή για δέσμευση των προσωπικών λογαριασμών τόσο του πατέρα Αντωνίου, όσο και της πρεσβυτέρας, καθώς και για τους γονείς του πρώτου, ο πατέρας του οποίου διαθέτει λογαριασμό στο όνομα του, αν και έχει ήδη αποβιώσει.

Σκοπός της απόφασης αυτής είναι να γίνει πιο διεξοδικός έλεγχος αλλά και να να αποφευχθούν ενδεχόμενες κινήσεις, όπως εκροές χρημάτων.

Διαβάστε ακόμη: Κίνα: Εκτεταμένες διαδηλώσεις κατά των αυστηρών μέτρων για την Covid-19 – Ζητούν την παραίτηση του Xi Jinping

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες βρέθηκε σε δύο τράπεζες το ποσό των 300.000 ευρώ, τα οποία απέκτησε σε πέντε χρόνια. Σημειώνεται, όμως, πρέπει γίνεται έλεγχος σε ακόμα 10 τράπεζες, επομένως κανείς δεν γνωρίζει τι άλλο μπορεί να βρεθεί.






Στο μεταξύ, ερωτήματα προκαλεί η λάθος καταγραφή του αριθμού των παιδιών που φιλοξενούνται στη Κιβωτό του Κόσμου. Η Οργάνωση δηλώνει πως φιλοξενεί 500 παιδιά, στα επίσημα έγγραφα, ωστόσο εμφανίζονται μόνο 136 από αυτά.

«136 παιδιά έχει το 10% των παιδιών της χώρας. Το 500 που δηλώνουν πως προκύπτει; Στείλαμε στην κιβωτό τα έγγραφα και μετά άλλαξε το ατομικό σχέδιο οικογενειακής αποκατάστασης για το 60% των παιδιών που είχε μέσα γιατί είχε κάνει ‘λάθος’ δηλώσεις», δήλωσε η Δόμνα Μιχαηλίδου και πρόσθεσε:

«Είναι προφανές πλέον , υπάρχουν συμφέροντα και στην παιδική προστασία. Τρεις στις τέσσερις δομές στην Ελλάδα είναι ιδιωτικές. Οι τρεις στις τέσσερις υιοθεσίες που γίνονται βγαίνουν από τις δημόσιες δομές».