Σε ανακοινώσεις για τις αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με την Κιβωτό του Κόσμου προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μετά την σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τα κυρία ζητήματα της σύσκεψης ήταν η διασφάλιση της λειτουργίας της Κιβωτού και η προστασία και φροντίδα των παιδιών που φιλοξενούνται στις δομές της για όσο διάστημα διαρκέσει η εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες περί κακοποιητικών συμπεριφορών από τα στελέχη.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να αλλάξει άμεσα τη διοίκηση της Κιβωτού, να απομακρυνθεί δηλαδή από αυτή ο πατέρας Αντώνιος και η σύζυγος του, κάτι που όπως διευκρίνισε ο Οικονόμου γίνεται χάρη σε διάταξη που ψήφισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το καλοκαίρι του 2022 και η οποία δίνει αυτή τη δυνατότητα.

Διαβάστε ακόμη: Σταϊκούρας: Αποσύρει όλες τις οικονομικές ενισχύσεις προς την Κιβωτό του Κόσμου μετά τις αποκαλύψεις

Επιπλέον, επεσήμανε ότι έχουν γίνει αλλαγές για την ενίσχυση του θεσμού της αναδοχής, που αφορούν:

– στη μείωση του χρόνου που απαιτείται μέχρι την ένταξη στο εθνικό μητρώο αναδοχής,

– στη θέσπιση του επιδόματος αναδοχής από 325 έως 1.200 ευρώ τον μήνα

– στη διεύρυνση των ηλικιακών ορίων. Από 30-60 ετών τώρα είναι 25-75 έτη, με μέγιστη διαφορά του αναδόχου με το παιδί τα 50 έτη

Όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με τις αλλαγές που έχουν γίνει «το 40% των παιδιών που ήταν στα ιδρύματα το 2019, είναι τώρα σε ανάδοχες οικογένειες».