Ώρες-ώρες αναρωτιόμαστε: Όλα αυτά τα αποτρόπαια που συμβαίνουν γύρω μας, συνέβαιναν και παλιά και απλά δεν έβγαιναν στο φως της δημοσιότητας ή έχει πατηθεί κάποιο κουμπί από την καραντίνα και μετά, που πυροδότησε όλα τα διεστραμμένα μυαλά; Γιατί όλα όσα βγαίνουν στην επιφάνεια, είναι τόσο σοκαριστικά που δεν μπορεί να τα χωρέσει ανθρώπινος νους, πόσω μάλλον όταν αφορά και μικρά παιδιά.

Μετά την υπόθεση του Ηλία Μίχου (και όχι μόνο), μία ακόμη ήρθε να προστεθεί στη λίστα. Από χθες έχουν κυκλοφορήσει οι καταγγελίες για κακοποίηση και ξυλοδαρμό σε ορισμένες δομές της Κιβωτού του Κόσμου, που φιλοξενούν ανήλικα παιδιά.

Οι καταγγελίες αφορούν εργαζόμενους αλλά και ιδρυτικά μέλη, πρόσωπα που μέχρι πρότινος θεωρούνταν υπεράνω πάσης υποψίας. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές πρόκειται για καταγγελίες, εντός των δομών της «Κιβωτού του Κόσμου» σε Αθήνα, Πειραιά, Χίο, Πωγωνιανή Ιωαννίνων, Βόλου και Καλαμάτας, για σεξουαλική κακοποίηση, θωπεία, σωματική κακοποίηση.

Τι κατέθεσε ο 19χρονος

Το απόστημα και την αποκάλυψη που προκάλεσε και τις καταγγελίες των άλλων παιδιών, φέρεται να έσπασε ένας 19χρονος σήμερα νέος, ο οποίος κατήγγειλε πως σε ηλικία 15 ετών κακοποιήθηκε σεξουαλικά κατά συρροή σε δομή της Κιβωτού.

Διαβάστε ακόμη: «Το όνομα της κρίσης είναι Δένδιας»: Όσα γράφει ο τουρκικός Τύπος για το διπλωματικό επεισόδιο στη Λιβύη

Ο ίδιος πήγε στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων και κατέθεσε πως πρόσωπο το οποίο υπηρετεί στην Κιβωτό ασελγούσε σε βάρος του από τον Σεπτέμβριο του 2020 μέχρι τον Ιανουάριο του 2022, του συμπεριφερόταν με υποτιμητικό και εξευτελιστικό τρόπο, τον υποχρέωσε να σταματήσει το σχολείο, να εργάζεται και στην ουσία, όπως ανέφερε, τον εκβίαζε να μην μιλήσει ώστε να τον έχει πάντα κοντά του.

Σε αντίθετη περίπτωση, τον απειλούσε πως θα έκοβε το επίδομα ης ανήμπορης μητέρας του και θα έχανε τη δουλειά του ο μεγαλύτερος αδερφός του. Ο 19χρονος αποκάλυψε στην κατάθεση του πως και άλλα παιδιά της δομής κλειδώνονται στα δωμάτια τους και τιμωρούνται με άγριους ξυλοδαρμούς.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως ένας φίλος του, του εκμυστηρεύθηκε ότι δύο άτομα που κατονόμασε τον χτυπούσαν με ένα σίδερο στα καλάμια των ποδιών του μέχρι που μάτωσε. Όπως αποκάλυψε ο 19χρονος, το άτομο που έδινε τις εντολές για τους ξυλοδαρμούς είναι ο άνδρας που φέρεται να ασέλγησε σε βάρος του.

Τόσο το συγκεκριμένο παιδί όσο και τέσσερα ακόμη άτομα που φιλοξενούνταν στη δομή αναμένεται να κληθούν για κατάθεση τις επόμενες ημέρες.

Πατέρας Αντώνιος: Είμαι στεναχωρημένος με όλα αυτά

O Πατέρας Αντώνιος, που το όνομά του είναι συνυφασμένο με την Κιβωτό του Κόσμου, μίλησε στην εκπομπή Super Κατερίνα, λέγοντας: «Να σας πως ότι είμαι θλιμμένος και στεναχωρημένος, γιατί εμείς έχουμε αφιερώσει τη ζωή μας 25 χρόνια για παιδιά που έχουν ανάγκη. Δεν γνωρίζω κάτι παραπάνω από τα δημοσίευματα. Εμείς φιλοξενούμε παιδιά, που δεν είναι τα συνηθισμένα που ξέρουμε. Έρχονται από παραβατικές οικογένειες, που δεν γνωρίζουν από όρια, και η Κιβωτός του Κόσμου θεραπεύει το τραύμα της ψυχής των παιδιών, δηλαδή την απώλεια του φυσικού τους παιδιού».