Σοκαρισμένη φάνηκε η Φαίη Σκορδά -και ομολογουμένως και οι τηλεθεατές που συνοντίστηκαν στην εκπομπή Πρωινό Μας- μιλώντας με την Ευγενία, την πρώην τρόφιμο της Κιβωτού του Κόσμου που ο Πάτερ Αντώνιος υποχρέωσε σε έκτρωση.

Η Ευγενία αποκαλύπτει ότι η πολιτεία αναγκάστηκε να την απομακρύνει από τους γονείς της, με τους οποίους διέμενε στον Νέο Κόσμο, καθώς ήταν τοξικομανείς και αδυνατούσαν να μεγαλώσουν εκείνη και τα άλλα 9 αδέρφια της όπως έπρεπε.

Έτσι, εκείνη και άλλα 3 από αυτά μεταφέρθηκαν στην Κιβωτό του Κόσμου, ενώ άλλα βρίσκονται σε διαφορετικές δομές.

Εκείνη ήταν περισσότερο δεμένη με τον μικρό της αδερφό, ο οποίος ήταν 3 την εποχή που μεταφέρθηκαν στην δομή της Κιβωτού στην Αλικαρνασό, καθώς τον πρόσεχε αποκλειστικά εκείνη από όταν ήταν μωρό.

Όπως αποκαλύπτει, μετά από λίγα χρόνια την χώρισαν από τα αδέρφια της, εκδικητικά, καθώς διατηρούσε σχέση με άλλον τρόφιμο της δομής, τον Νίκο, ο οποίος έχει βγει επίσης στην τηλεόραση κάνοντας καταγγελίες για τις φρικαλαιότητες που λάμβαναν χώρο στην ΜΚΟ με υπεύθυνο τον Πάτερ Αντώνιο.

Οι σχέσεις ανάμεσα στους τρόφιμους απαγορεύονται ρητά στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου. Η τιμωρία είναι απομόνωση για μήνες και απομάκρυνση από τα άλλα παιδιά. Η ίδια ήταν κλειδωμένη για μήνες σε ένα δωμάτιο και είχε επικοινωνία μόνο με τους υπεύθυνους της δομής. Η Ευγενία ισχυρίζεται ότι είχε ζητήσει και είχε καταφέρει να μιλήσει σε εισαγγελέα, η οποία αν και υποσχέθηκε ότι θα αλλάξουν τα πράγματα, έγιναν μόνο χειρότερα.

Άλλες φορές, μπορεί να κλείδωναν τα παιδιά στην τουαλέτα μέχρι το ξημέρωμα, μέχρι να ζητήσουν συγγνώμη.

Η Ευγενία συμπλήρωσε ότι ζητούσε απεγνωσμένα να δει τα αδέρφια της αλλά και τους γονείς της όμως οι άνθρωποι της δομής δεν την άφηναν. Η ίδια δικαιολογεί εν μέρει την επιμονή να μην έχει επαφή με τους γονείς της ως κακή επιρροή ωστόσο δεν καταλαβαίνει γιατί δεν της επέτρεπαν να δει τα αδέρφια της.

«Όσοι είναι μέσα στην δομή δεν επιτρέπεται να έχουν επαφές με τους “έξω”, για να μην επηρεάζονται» της είχαν πει.

Όσο για την εγκυμοσύνη της στα 17, η ίδια εξηγεί ότι εάν και της έδωσαν την επιλογή να το κρατήσει, της έθεσαν τον «όρο» ότι το παιδί ουσιαστικά θα μεγαλώσει από εκείνους και όχι από την ίδια, στην ίδια ή σε άλλες δομές της Κιβωτού.

Έτσι, αποφάσισε στο δίλημμα που της είχαν βάλει να προχωρήσει σε έκτρωση, ώστε να μην μεγαλώσει το παιδί εκείνο όπως εκείνη, βιώνοντας καθημερινά τις σκληρές συνθήκες της Κιβωτού του Κόσμου.

«Προχώρησα με την έκτρωση με εισαγγελική παρέμβαση. Θέλησα να φτιάξω τη ζωή μου» προσθέτει.

Ακόμη, καταγγέλει πως όταν έγινε 18, την έδιωξαν από τη δομή την ημέρα των γενεθλίων της, ακόμη και εάν δεν είχε πουθενά να πάει.

«Κατά κάποιον τρόπο, εγώ ευχαριστώ αυτούς τους ανθρώπους για όσα μου έχουν κάνει, γιατί έγινα έτσι πιο δυνατή. Όλα καλά».

Τέλος, μιλώντας για τον Πάτερ Αντώνιο αναφέρει ότι έχει «πέσει από τα σύννεφα», καθώς είχε καλή γνώμη για εκείνον, παρά τα όσα έχουν αποκαλυφτεί. Ωστόσο, έχει θορυβηθεί καθώς ο μικρός της αδερφός ζει ακόμη στις δομές της Κιβωτού.