Τα οικονομικά στοιχεία της «Κιβωτού του Κόσμου» θα ελέγξουν εξονυχιστικά ορκωτοί λογιστές ενώ τις προηγούμενες ημέρες η οικονομική αστυνομία στα κεντρικά γραφεία της ΜΚΟ στον Κολωνό και στα γραφεία της οργάνωσης στη Χίο.

Ταυτόχρονα, ο Πάτερ Αντώνιος «βρέθηκε» και είναι έτοιμος για «αντεπίθεση» καθώς έχει στο πλευρό του τρεις διακεκριμένους ποινικολόγους.

Τα οικονομικά έσοδα της δομής – Τα περιουσιακά στοιχεία της πρεσβυτέρας και του Πάτερ Αντώνιου

Στο «μικροσκόπιο» του οικονομικού ελέγχου βρίσκονται τα βιβλία εσόδων-εξόδων, δωρεές, χορηγίες, παραστατικά δαπανών, αλλά και το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών του πατέρα Αντώνιου, της συζύγου του και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Οι δωρεές και χορηγίες από το 2007 έως το 2022, κυμαίνονται κοντά στα 80 εκατομμύρια ευρώ, με περισσότερα από 30 εκατομμύρια την τελευταία πενταετία. Τα στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, που την περασμένη Τετάρτη πήραν όλα τα οικονομικά στοιχεία από το λογιστήριο της ΜΚΟ στον Κολωνό, από την πρώτη εικόνα διαπιστώνουν ότι οι εισροές χρημάτων από το 2014 έως σήμερα, ήταν περίπου 5.000.000-6.000.000 ευρώ, προερχόμενα από δωρεές και χορηγίες.

Όσον αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς της δομής, σύμφωνα με πληροφορίες η Οικονομική Αστυνομία έχει φτάσει σε στοιχεία που αποδεικνύουν η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή, κατέχει το 50%, και το υπόλοιπο ποσοστό (50%) είναι στο όνομα της 86χρονης μητέρας του πατέρα Αντωνίου.

Στη διάθεση της Δικαιοσύνης ο πατέρας Αντώνιος – Οι δικηγόροι του

Την ίδια στιγμή, πρόσωπα από το περιβάλλον του πατέρα Αντώνιου, μετά από τα δημοσιεύματα ότι ο ιερέας είναι εξαφανισμένος, επικοινώνησαν με την Εισαγγελία και ενημέρωσαν ότι είναι στη διάθεση της Δικαιοσύνης όποτε του ζητηθεί. Ο ίδιος ο πατήρ Αντώνιος σύμφωνα με τη τηλεόραση του Star, είναι φιλοξενούμενος σε σπίτι στελέχους της δομής και από εκεί δηλώνει:

«Δεν είναι δυνατόν. Δεν μπορεί να έγιναν όλα αυτά. Δεν έκανα ποτέ κακό σε κανένα παιδί. Γιατί τα λένε αυτά;»

Παράλληλα, και αφού προηγήθηκαν συναντήσεις με πολλούς δικηγόρους, ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα ανέθεσαν τη νομική τους εκπροσώπηση σε τρεις ποινικολόγους εγνωσμένου κύρους (Θρασύβουλο Κονταξή, Τάσο Τριανταφύλλου και Γιάννη Κότσο).

«Είναι όλα συκοφαντίες», λέει συνεργάτης του πατέρα Αντωνίου

Συκοφαντίες και ψεύτικες κατηγορίες χαρακτηρίζει ο 34χρονος στενός συνεργάτης του πατέρα Αντωνίου τα όσα ακούγονται για το προσωπό του σχετικά με την «Κιβωτό του Κόσμου».

Ο ίδιος σε αναρτησή του στα social media σε δηλώνει ότι «δεν επιθυμώ κανένα κανάλι και καμία ιστοσελίδα να χρησιμοποιεί φωτογραφίες μου χωρίς την γραπτή άδεια μου…με ή χωρίς πρόσωπο» και αναφέρει ότι επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά του.

«Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται» γράφει στην αναρτησή του στα social media ο 34χρονος από το Ιράκ διαψεύδοντας παράλληλα ότι έχει προβεί στην αναδοχή ενός 4χρονου κοριτσιού ενώ δηλώνει ότι θα σταθεί στο πλευρό του πατήρ Αντωνίου.

Παράλληλα, αναφερόμενος στα όσα έχουν γραφτεί περί πλουσιοπάροχου βίου σημειώνει ότι βρίσκεται 34 χρόνια στην Ελλάδα «όπου εργάζομαι από τα 17 μου με μισθό».