Φύλλο και φτερό κάνουν οι αρχές οτιδήποτε σχετίζεται με την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και ξυλοδαρμό. Εκτός από τους ελέγχους των βιβλίων της Οργάνωσης, που τα στοιχεία έδειξαν πλεόνασμα, στο στόχαστρο έχει μπει και ένας 34χρονος άνδρας, ο οποίος είναι πολύ κοντά με τον πατέρα Αντώνιο.

Συγκεκριμένα, ο Ιρακινός μπήκε στη δομή εννέα χρόνια πριν και μέχρι την αλλαγή της διοίκησης, είχε τη θέση του γενικού διευθυντού της Κιβωτού. Στο μεταξύ, εργάζονταν εκεί τα αδέρφια του, η σύζυγος του και η αδερφή της συζύγου του.

Μάρτυρας ανέφερε στο Mega: «Αυτοί οι τρεις Ιρακινοί έχουν κάτσει μόνο. Δεν δουλεύουν. Τα τρία αδέλφια. Οι τρεις Ιρακινοί. Μαζί με τον παπά. Αυτοί έκαναν κουμάντο. Τους ξέρω όλους αυτούς. Ξέρω και τον… Ξέρω και την οικογένειά του… Τους ξέρω όλους απ’ όταν ήρθαν από το Ιράκ. Είναι τρεις αδελφές και τρία αγόρια. Έξι αδέλφια. Τα τρία αγόρια είναι αυτοί που κάνουν κουμάντο μέσα στη δομή».

Πώς από Ιρακινός πρόσφυγας απόκτησε χλιδάτη ζωή – Τα ταξίδια και τα… πούρα

Ο 34χρονος άνδρας είναι από τα πρώτα παιδιά που έμειναν στην Κιβωτό του Κόσμου, μετά από συνάντηση που είχε με τον πατέρα Αντώνιο σε μια πλατεία, ο οποίος θέλησε να μάθει την ιστορία του. Κι αυτό γιατί θα έπρεπε κανονικά να βρισκόταν στο σχολείο και όχι να καθόταν σε μια πλατεία.

Σε παλαιότερη συνέντευξη του ο άνδρας είχε πει για τη σχέση του με τον πατέρα Αντώνιο πως «η Κιβωτός που με υπεράσπιζε από μικρό παιδί ενάντια στην ξενοφοβία και τον ρατσισμό δεν μπορεί παρά να είναι ένα καταφύγιο για όλο τον κόσμο. Ο πατέρας Αντώνιος δέχτηκε πολλές αντιδράσεις στην αρχή. Ήταν πολλοί αυτοί που του είπαν ‘τι κοιτάς τώρα ξένα παιδιά, εσύ ασχολήσου με τη δουλειά σου’. Αλλά αυτός συνέχισε. Ουδέποτε μας μίλησε για την θρησκεία, για την εκκλησία. Ουδέποτε μας είπε ελάτε να δείτε τι κάνω στην εκκλησία. Σεβόταν την καταγωγή μας και τα πιστεύω μας».

Διαβάστε ακόμη: Κλειστά τα στόματα: Η κίνηση των ποδοσφαιριστών της Γερμανίας πρέπει να «έτσουξε» τη FIFA






Το αξιοπερίεργο είναι πως από εκεί που ο άνδρας ήταν ένας απλό πρόσφυγας, κατέληξε με ακριβά ρούχα και ρολόγια, πούρα και γενικά μια άνετη ζωή, πράγμα που δεν το έκρυβε, αφού συνεχώς ανέβαζε φωτογραφίες στα social media με όλη την πλουσιοπάροχη ζωή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Live News, μια γυναίκα μίλησε και όπως είπε προσπάθησε ουκ ολίγες φορές να γίνει ανάδοχος παιδιού από την Κιβωτό, αλλά έπεφτε συνεχώς σε τοίχο. «Δε δίνουν. Αυτό είναι το θέμα, ότι ο παπάς, ο πατέρας Αντώνιος, δεν αφήνει αναδοχές να γίνουν με τίποτα. Και μάλιστα ισχυρίζεται ότι το παιδί δε θέλει γιατί περνάει τόσο καλά, που δε θέλει».

Για κάθε παιδί που τοποθετείται σε αναδοχή, χορηγείται στους ανάδοχους γονείς οικονομική ενίσχυση, για την κάλυψη των αναγκών διαβίωσής του. Ένα επίδομα που αρχίζει από τα 325 ευρώ και μπορεί να φτάσει τα 1.200.

Ωστόσο, ερωτήματα προκαλεί το ότι, σύμφωνα με καταγγελία, ο 34χρονος έκρυβε ότι είναι ο διευθυντής της δομής και κανένας δεν το γνώριζε, καθώς και το περιστατικό που ξαφνικά παρουσιάστηκε ως ανάδοχος γονιός ενός παιδιού από τη δομή.

«Ξαφνικά, εμφανίστηκε ως ανάδοχος ενός μικρού κοριτσιού, 4 ετών από την Αλβανία, μέσα από την “Κιβωτό”. Το έλεγε παντού και μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, πώς ένας τόσο νέος άνδρας, μόνος του, κατάφερε να γίνει ανάδοχος, ενώ ζευγάρια που παλεύουν να το καταφέρουν χρόνια, απορρίπτονταν από την “Κιβωτό”», ανέφερε ένας άλλος μάρτυρας στο Mega.