Σύμφωνα με απόφαση της ΕΛ.ΑΣ οι σταθμοί του μετρό στο κέντρο θα παραμείνουν κλειστοί. Πιο συγκεκριμένα οι κεντρικοί σταθμοί  «ΣΥΝΤΑΓΜΑ», «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ», «ΟΜΟΝΟΙΑ»,«ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ» και «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» θα παραμείνουν κλειστοί και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς δίχως να πραγματοποιούν στάση.

Στο Μετρό οι συρμοί στις γραμμές 2 και 3 θα κινούνται από τις τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα ενώ η Γραμμή 1(ΗΣΑΠ) «Πειραιάς – Κηφισιά» και το Τραμ θα λειτουργήσουν από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Δεν θα κυκλοφορήσουν καθόλου τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, καθώς οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία, αλλού ούτε και τα τρένα της Hellenic Train και του προαστιακού αφού οι σιδηροδρομικοί προχωρούν σε νέα 48ωρη απεργία.

Το ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με αυτή την απόφαση τονίζοντας πως οι κλειστοί σταθμοί δεν θα εμποδίσουν τον κόσμο από το να διαδηλώσει.

Το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ

Η απαράδεκτη και προκλητική απόφαση της Αστυνομίας, με εντολή της κυβέρνησης, να κλείσει σήμερα σταθμούς του Μετρό, ακόμα και μακριά από το κέντρο, δεν πρόκειται να εμποδίσει το ποτάμι του λαού και της νεολαίας να πλημμυρίσει τους δρόμους της Αθήνας. Οι χιλιάδες εργαζόμενοι, οι μαθητές και οι φοιτητές, θα βρουν τον τρόπο να βρεθούν στη μεγάλη διαδήλωση για το έγκλημα στα Τέμπη. Αυτό έχει ήδη φανεί από τα ξημερώματα, που δεκάδες χώροι δουλειάς και κλάδοι έχουν “νεκρώσει”, σχολεία και πανεπιστήμια είναι κλειστά. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω!