Σε δύο νέες συλλήψεις έχει προχωρήσει η αστυνομία από το βράδυ της Παρασκευής, για την υπόθεση της μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό από τον 53χρονο Ηλία Μίχο. Μετά τον βασικό κατηγορούμενο και τον 42χρονο που ομολόγησε ότι προέβη σε γενετήσια πράξη με την 12χρονη, άρα την βίασε σύμφωνα με τον νόμο, η αστυνομία οδήγησε ενώπιον της εισαγγελίας έναν 33χρονο από την Αγία Βαρβάρα κι έναν 36χρονο που εργάζεται στο νοσοκομείο Μεταξά.

Ο πρώτος, ο 33χρονος, είχε κλείσει ραντεβού με την 12χρονη μέσω Blindchat, όπου μιλούσε ο Ηλίας Μίχος μαζί του. Την πρώτη φορά δεν έγινε όμως η συνάντηση. Τη δεύτερη φορά, όταν έγινε η συνάντηση, η 12χρονη βρέθηκε στο αμάξι του 33χρονου, με τον Μίχο να έχει δώσει οδηγίσε να έχει καλύψει τα παράθυρα για να μη φαίνεται τίποτα.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, ο 33χρονος έδωσε στη μικρή 60-70 ευρώ, εκείνη έφυγε για να τα πάει στη μητέρα της, όπως του είπε κι επειδή άργησε να επιστρέψει, εκείνος έφυγε. Κανονίστηκε τότε κι ένα τρίτο ραντεβού, με τον 33χρονο να μη μεταφέρει τραπεζικά το ποσό στον Μίχο κι εκείνος να το ακυρώνει. Ο συγκεκριμένος, υπάλληλος φαρμακαποθήκης, συνελήφθηκε το βράδυ της Παρασκευής.

Χθες, Σάββατο, ήταν η σειρά για έναν 36χρονο που εργάζεται στο νοσοκομείο Μεταξά, στο τηλεφωνικό κέντρο. Ο συγκεκριμένος έχει αναγνωριστεί από την 12χρονη ως ένας απ΄αυτούς που έκαναν σεξ μαζί της και έχει λάβει προθεσμία μία μέρα για να απολογηθεί. Μάλιστα, μόλις έγινε γνωστή η εμπλοκή του, ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης, διέταξε να τεθεί σε διαθεσιμότητα και το νοσοκομείο έχει κινήσει τις διαδικασίες για να παυθεί.
Τόσο ο 36χρονος, όσο κι ο 33χρονος με τη μητέρα της 12χρονης, θα βρεθούν αύριο στον ανακριτή για να απολογηθούν.
«Δεν ενδιαφέρουν οι ιδιότητες των ενόχων. Όποιος είναι ένοχος, παίρνει τον δρόμο της δικαιοσύνης και τελείωσε η κουβέντα», δήλωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Θεοδωρικάκος.

Κάτοικος του Κολωνού, που φαίνεται να έχει δει αρκετά, δήλωσε στην εκπομπή Χαμογέλα Και Πάλι, ότι είχε δει αρκετές φορές τον Μίχο να μεταφέρει με βανάκι την 12χρονη σε διάφορες εκδηλώσεις και στη συνέχεια, αφού φωτογραφιζόταν με πολιτικούς και άλλους επώνυμους, αυτοί έπαιρναν μαζί τους την ανήλικη κι εξαφανίζονταν. Ο ίδιος υποστηρίζει πως έχει δει σίγουρα έναν μεγαλοδικηγόρο, τρεις καλλιτέχνες, δύο πολιτικούς και ιερείς. Δεσμεύτηκε κιόλας να αποκαλύψει τα ονόματα, εφόσον δεν αποκαλυφθούν από την αστυνομία.

Η συγκεκριμένη μαρτυρία ανέφερε ξεκάθαρα πως η 12χρονη δεν είναι η μόνη που έχει πέσει θύμα μαστροπείας και γενικώς προξενεί εντύπωση ότι δεν τα έχει καταγγείλει αυτά τα ονόματα στην αστυνομία, αλλά περιμένει να τα βρουν μόνοι τους. Ο κ. Μπαλάσκας τόνισε ακούγοντας αυτά πως για όποιον αποδειχθεί ότι είχε εμπλοκή σεξουαλικής φύσης με την 12χρονη, η τιμωρία θα είναι αμείλικτη και άσχετη με την κοινωνική τους θέση.