Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του «Αττικόν» νοσηλεύεται το 5χρονο παιδί, η κατάσταση του οποίου είναι πολύ σοβαρή, μετά τη φωτιά στο διαμέρισμα της οδού Αλκυόνης στον Κολωνό. Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του πατέρα, με τη κατηγορία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Αναφορικά με τους γιατρούς η κατάσταση του παιδιού είναι «πολύ σοβαρή, απελπιστικά άσχημη, είναι διασωληνωμένο με πολυοργανική ανεπάρκεια».

Όσον αφορά τη φωτιά, ο πατέρας υποστηρίζει πως ξεκίνησε από έναν αναπτήρα με τον οποίο έπαιζε στον καναπέ του σπιτιού το ένα από τα μεγαλύτερα αδέρφια του 5χρονου αγοριού, ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για φωτιά από το μάτι της κουζίνας.

Κολωνός

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο ίδιος φέρεται να ήταν σε κατάσταση μέθης, διότι αρχικά είπε στους πυροσβέστες ότι ήταν στην είσοδο του κτηρίου για να ξεκουραστεί από την εργασία τους στις ελιές, ωστόσο στη συνέχεια τους είπε ότι ήταν στο διαμέρισμα και έβγαλε τα παιδιά ο ίδιος.

Εντός του σπιτιού βρίσκονταν τα άλλα δύο ανήλικα παιδιά, ηλικίας 8 και 12 ετών, τα οποία κατάφεραν να βγουν από το διαμέρισμα, λίγο πριν φτάσουν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής. Το 5χρονο αγόρι δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο, με αποτέλεσμα οι πυροσβεστικές δυνάμεις να το ανασύρουν από το δωμάτιο του χωρίς τις αισθήσεις του.

Διαβάστε ακόμη: Κιβωτός του Κόσμου: Ο πατέρας Αντώνιος είχε αγιογραφία ως Νώε μαζί με την πρεσβυτέρα για να τους προσκυνούν

Φωτιά στον Κολωνό: Τι είπε ένοικος της πολυκατοικίας

Ένοικος της πολυκατοικίας χαρακτήρισε τις στιγμές τραγικές και όπως είπε «αρχικά μου μύρισε σαν καλώδιο. Βγήκα στο μπαλκόνι να δω τι γίνεται και είδα τον καπνό από το κάτω διαμέρισμα» και συμπλήρωσε:

«Άρχισα να φωνάζω να βγουν έξω. Φώναζε ο άνθρωπος (σ.σ. ο πατέρας) “δεν μπορώ, δεν μπορώ βοήθεια”. Ειδοποίησαμε την πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ γιατί είπε ότι ήταν τα δύο παιδάκια μέσα. Το ένα είπε ότι δεν το έβρισκε και το άλλο ήταν στο μπαλκόνι με τον πατέρα μαζί. Το τρίτο παιδί ήταν με τη μητέρα του».