Ενώπιον της Ανακρίτριας βρίσκεται από τη μία το μεσημέρι της Τετάρτης (21/6) ο 32χρονος που κρατείται για τη δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια στην Κω.

Σύμφωνα με το Star, ο 32χρονος κρατούμενος άλλαξε την κατάθεσή του και ισχυρίζεται ότι δεν είχε σεξουαλική επαφή με την Πολωνή εργαζόμενη και πως παρέδωσε την κοπέλα στον σύντροφό της.

Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, φέρεται να υποστήριξε ότι πήγαν στο σπίτι του μόνο και μόνο για να πάει τουαλέτα η Αναστάζια. Ήπιαν κάποιες μπύρες κι ακολούθως την πήγε με το μηχανάκι στο σημείο που είχε ραντεβού με τον σύντροφό της. Ωστόσο, ο σύντροφός της, που βρίσκεται ήδη στην Πολωνία, έχει άλλοθι, καθώς την ώρα του συμβάντος, εργαζόταν.

Ο 32χρονος κρατείται με την κατηγορία της αρπαγής και θεωρείται ως ο Νο.1 ύποπτος για τη δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια Ρουμπίνσκα που εντοπίστηκε νεκρή το απόγευμα της Κυριακής στις Αλυκές στην Κω.

Ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές θα ισχυριστεί στην ανακρίτρια πως μετά τη συνάντηση που είχε με την κοπέλα την προηγούμενη Δευτέρα, την πήρε και πήγαν στο σπίτι του και ότι εκεί η κοπέλα έμεινε μαζί του, ήπιαν μερικές μπύρες και φύγανε και την άφησε στο σημείο όπου η ίδια έδωσε το στίγμα της στον φίλο της και του είπε «έλα να με πάρεις».

Στο «μικροσκόπιο» τα μηνύματα με τον σύντροφό της και τα αποτελέσματα των εξετάσεων

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών έχουν μπει τα τελευταία μηνύματα της Αναστάζια με τον σύντροφό της.

Οι έρευνες επικεντρώνονται τώρα στα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, από τα οποία ενδέχεται να προκύψουν ο δράστης ή οι δράστες της δολοφονίας της κοπέλας.

Αποτυπώματα, DNA καθώς και η ανάλυση από τα κινητά τηλέφωνα, χαρακτηρίζονται καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη της υπόθεσης που έχει σοκάρει.

Άκρως σημαντικές θεωρούνται και οι απαντήσεις από τις εργαστηριακές εξετάσεις, όπως είναι τα δείγματα από τα νύχια της Αναστάζια που θα αποκαλύψουν εάν υπάρχει γενετικό υλικό του 32χρονου από το Μπαγκλαντές, του Πακιστανού συγκατοίκου του ή κάποιου άλλου προσώπου.

Την ίδια ώρα ανακύπτει το ερώτημα το πώς επήλθε ο θάνατος της Αναστάζια. Ο ιατροδικαστής κατά την εξέτασή του κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος του κοριτσιού ήταν ασφυκτικός.

Ωστόσο δεν μπόρεσε να διακριβώσει τον μηχανισμό θανάτου, αν δηλαδή η ασφυξία προήλθε από ανθρώπινο χέρι ή αυτοσχέδιο βρόχο, εξαιτίας του γεγονότος ότι η σορός της 27χρονης ήταν σε προχωρημένη σήψη.

Αναμένεται για αυτό το λόγο δεύτερος γύρος εξετάσεων που σε συνδυασμό με τις τοξικολογικές που επίσης αναμένονται θα δώσουν όλες τις απαντήσεις. Πέραν όλων των άλλων εξετάζεται αν ο δολοφόνος της Αναστάζια της είχε χορηγήσει και κάποια ουσία για να κάμψει τις αντιστάσεις της, ενώ αναμένονται απαντήσεις και για την ποσότητα του αλκοόλ που υπήρχε στο αίμα της.

Ακόμη, θολό παραμένει το σημείο εάν πριν τη δολοφονία της, έπεσε θύμα βιασμού.