Αναταραχή επικρατεί στο Κάτω Κουφονήσι μετά την ανεύρεση δύο σωρών μέσα σε σακόυλα, το απόγευμα του Σαββάτου. Η σήψη τους ήταν τόσο προχωρημένη που ήταν πολύ δύσκολο να καταλάβει κανείς για πόσα πτώματα πρόκειται.

Τελικά, οι αρχές κατέληξαν πως η μαύρη σακούλα σκουπιδιών περιέχει δύο πτώματα, μετρώντας τα άκρα τους. Το ένα είναι ενήλικου άντρα ενώ το άλλο, μικρότερου μεγέθους, παραμένει αδιευκρίνιστο.

Μπορεί να ήταν μέσα στο νερό έως και δύο χρόνια, αναφέρουν οι αρχές, λαμβάνοντας υπόψιν την προχωρημένη κατάσταση αποσύνθεσης στην οποία βρίσκονται.

Οι δύο σωροί θα μεταφερθούν στο τραπέζι του ιατροδικαστή ώστε να διαπιστωθούν περισσότερα για τον θάνατο και τη ζωή τους.

Δεν αποκλείεται το δεύτερο πτώμα να ανήκει και σε ζώο, καθώς η προχωρημένη σήψη καθιστά προς το παρόν αδύνατη την αναγνώρισή του «σε πρώτη ματιά».

Η επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας αναφέρει: «Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα από ιδιώτη, η Λιμενική Αρχή Νάξου για την ύπαρξη δύο σωρών σε προχωρημένη σήψη, να επιπλέουν στη θάλασσα, στη θαλάσσια περιοχή παραλίας Φυκιό Κάτω Κουφονησίου.

Στο σημείο έσπευσε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, όπου με τη συνδρομή τοπικών λαντζών μετέφεραν τις σωρούς στην ακτή και στη συνέχεια παρελήφθησαν και μεταφέρθηκαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής στο Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Νάξου. Από τα ευρήματα διαπιστώθηκε ότι η μία σωρός ανήκει σε ενήλικα άνθρωπό ενώ η δεύτερη μικρότερη σε μέγεθος, παραμένει αδιευκρίνιστου είδους.

Από το Λιμεναρχείο Νάξου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στο Νεκροτομείο Πειραιά».

Ο εντοπισμός του μακάβριου ευρήματος έγινε σύμφωνα με πληροφορίες από τον πλοίαρχο μίας θαλαμηγού που ειδοποίησε τις Αρχές και άνδρες του Λιμεναρχείου Νάξου έσπευσαν αμέσως στην περιοχή που τους υπέδειξε.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η μεταφορά στο νοσοκομείο της Νάξου για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, από την οποία ο ιατροδικαστής θα αποφανθεί και για τον αριθμό των πτωμάτων.

Οι σοροί αναμένεται να μεταφερθούν στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πειραιά.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr: 

Εξορκισμοί στη Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν οι επικεφαλής της αίρεσης «Εκκλησία των Εθνών»

Δημοσκόπηση: 8,5 μονάδες μπροστά η Ν.Δ., απώλεια μόλις 0.2% σε σχέση με προηγούμενη δημοσκόπηση

Donald Trump: Άκρως απόρρητο υλικό οδήγησε στην έρευνα του FBI στο σπίτι του