Μία απίστευτη ανακάλυψε έγινε μετά από έναν έλεγχο ρουτίνας. Όσο και να μας φαίνεται απίστευτο, η μισή Αθήνα φαίνεται να πίνει νοθευμένα ποτά. Κάθε φορά που γυρνάμε από το μπαρ με πονοκέφαλο και ναυτία ενώ έχουμε πιει μόνο 2 ή ακόμη και ένα μοναδικό ποτό, ο λόγος της δυσφορίας μας είναι η κακή ποιότητα των αλκοολούχων ποτών που παραγγέλνουμε.

Η αποκάλυψη τεράστιου κυκλώματος νοθευμένων ποτών έγινε μετά από τυχαίο έλεγχο στην Κρήτη, όπου βρέθηκαν μπουκάλια που είχαν επεξεργαστεί όχι σε κάποιο εγχώριο εργαστήριο, όπως συμβαίνει συνήθως αλλά είχαν έρθει από το εξωτερικό.

Ακολουθώντας το σχετικό πρωτόκολλο, οι Διωκτικές Αρχές εντόπισαν τον χονδρέμπορο, μέσω του οποίου διακινήθηκαν οι «μπόμπες». Ύστερα, βρέθηκε στην Αθήνα ο εισαγωγέας που έφερνε τα συγκεκριμένα ποτά στην Ελλάδα.

Παράλληλα με τις έρευνες που άρχισαν στο εσωτερικό της χώρας, οι ελληνικές διωκτικές αρχές έστειλαν σήμα στην OLAF, την ευρωπαϊκή υπηρεσία για την καταπολέμηση της απάτης, η οποία συντονίζει πανευρωπαϊκές έρευνες για το λαθρεμπόριο ποτών, καυσίμων, τσιγάρων, για απάτες με κοινοτικά κονδύλια κ.λπ.

Τα πρώτα ευρήματα αποκαλύπτουν ένα καλά συντονισμένο δίκτυο από εταιρείες-φαντάσματα, εικονικά και πλαστά τιμολόγια και φορτωτικές για να εισαχθούν από τρίτη χώρα ποτά «μπόμπες» και στην συνέχεια να διοχετευθούν σε όλη την Ευρώπη, υπό τον μανδύα των ενδοκοινοτικών συναλλαγών, για να ξεγλιστρήσουν από τις ελεγκτικές υπηρεσίες.

Η πανευρωπαϊκή επιχείρηση είναι σε εξέλιξη, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ήδη δεκάδες κοντέινερ βρίσκονται στο μικροσκόπιο της OLAF.

Την ίδια ώρα, το ΣΔΟΕ εντόπισε σπείρα Γεωργιανών που έχουν «πλημμυρίσει» την αγορά με νοθευμένα ποτά.

«Δεν θα ήταν υπερβολή αν έλεγε κανείς ότι η μισή Αθήνα πίνει μπόμπες» σημειώνει αρμόδια πηγή, αποκαλύπτοντας ότι πέρα από τις 4.000 μπουκάλια που βρέθηκαν στα διαμερίσματα-αποθήκες του κυκλώματος, πριν καταλήξουν σε μπαρ και κέντρα διασκέδασης, υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι το πελατολόγιο του κυκλώματος είναι μεγάλο.

Ο νέος γύρος των ερευνών εστιάζει στην παρούσα φάση στο Γκάζι, ωστόσο ο κύκλος θα ανοίξει. Άλλωστε, πέρα από το παράνομο εργαστήριο στην περιοχή του Βοτανικού, έχουν εντοπιστεί άλλα δύο στα νότια προάστια, όπου το κύκλωμα παρασκεύαζε τις «μπόμπες», γέμιζε επαναχρησιμοποιούμενες φιάλες γνωστών ποτών, κολλούσε ετικέτες-μαϊμού κι εν συνεχεία έβαζε βαλβίδες ασφαλείας και πώματα!

Πέρα από τους τρεις συλληφθέντες, έχουν ταυτοποιηθεί άλλα τέσσερα μέλη της σπείρας, που καταζητούνται.

Με αυτόν τον τρόπο ξεσκεπάστηκε ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα νοθείας οινοπνευματώδων ποτών στην Ευρώπη.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr: 

Νησιά Φίτζι: Οι κάτοικοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα χωριά τους από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας

Ρόδος: Γυναίκα κακοποιούσε σεξουαλικά τα δύο βαφτιστήρια της

Αφγανιστάν: Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Ταλιμπάν και ISIS – Πώς συνδέονται με τη δολοφονία του αρχηγού της Αλ Κάιντα