Κρίσιμες θεωρούνται οι επόμενες ώρες για το 2,5 ετών κοριτσάκι στα Χανιά, που τραυματίστηκε σοβαρά από το αγροτικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο πατέρας του.

Οι συνθήκες κατά τις οποίες συνέβη το ατύχημα με το παιδάκι σε χωριό της Κισσάμου Χανίων παραμένουν άγνωστες.

Το κοριτσάκι αρχικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων, ωστόσο η κρίσιμη κατάστασή του έκανε επιτακτική την ανάγκη να διακομισθεί στο ΠΑΓΝΗ.

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Χαλκιαδάκης, οι επόμενες ώρες θα είναι κρίσιμες για το 2,5 ετών κοριτσάκι, το οποίο φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Cretapost, το τροχαίο, που σόκαρε τα Χανιά, σημειώθηκε όταν ο πατέρας έκανε όπισθεν, προκειμένου να ξεπαρκάρει. Ωστόσο, δεν είδε το μικρό κορίτσι, με συνέπεια να το παρασύρει.
Όταν συνειδητοποίησε τι έγινε, κατέβηκε από το όχημα και είδε το παιδί στο έδαφος. Αμέσως ειδοποίησε το ΕΚΑΒ και ασθενοφόρο παρέλαβε το κοριτσάκι για να το μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Ο ίδιος, όπως και η μητέρα του παιδιού, είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ, δεν είναι ακόμα σε θέση να καταθέσει.

Όμως τα πρώτα λόγια που φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ήταν:

«Έκανα πίσω με το αυτοκίνητο για να βγω από την αυλή. Δεν κατάλαβα ότι το παιδί βρισκόταν έξω εκείνη την ώρα. Δεν το είδα».

Παράλληλα έγινε και αλκοτέστ, όπως προβλέπεται, στο οποίο ήταν αρνητικός.

Σε βάρος του 48χρονου πατέρα, οι αστυνομικοί σχημάτισαν δικογραφία για σωματικές βλάβες από αμέλεια, ωστόσο ανάλογα με την εξέλιξη της υγείας του παιδιού, η κατηγορία ενδεχομένως να αλλάξει.