Μία πραγματικά δύσκολη υπόθεση φέρνει εις πέρας, τουλάχιστον κατά το ήμισυ, η ΕΛ.ΑΣ. αφού κατάφερε να ταυτοποιήσει τον δράστη του σοκαριστικού τεμαχισμού ενός 26χρονου Πακιστανού στην Κρήτη.

Θυμίζουμε πως πριν από μερικές ημέρες σε εργοστάσιο διαλογής απορριμμάτων και ανακύκλωσης στα Χανιά, είχε βρεθεί το κεφάλι ενός άνδρα, μέρος των ποδιών του, όπως και μέρος του κορμού του. Όμως δεν είχαν βρεθεί τα χέρια του και συνεπώς τα αποτυπώματά του, καθιστώντας τρομακτική δύσκολη την ταυτοποίησή του.

Οι Ασφάλειες Χανίων και Ρεθύμνου στην Κρήτη κατάφεραν με μεγάλη προσπάθεια να βρουν τα στοιχεία αφ’ ενός που οδηγούν στον δράστη αυτού του αποτρόπαιου εγκλήματος, αφ’ ετέρου τα στοιχεία της ταυτότητάς του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του intronews.gr, ο εν λόγω άνδρας είναι και αυτός πακιστανικής καταγωγής, έχει όμως… τρία-τέσσερα ονόματα, όπως επίσης και… τρεις ημερομηνίες γέννησης. Ο Πακιστανός φέρεται να έχει γεννηθεί το 1983, το 1984 όπως και το 1992!

Σαφώς ο εντοπισμός του θα είναι ένα πραγματικά… ακατόρθωτο πρόβλημα, καθώς θυμίζουμε πως σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ο 26χρονος τεμαχισμένος είχε βρεθεί στο εργοστάσιο, τουλάχιστον δέκα ημέρες μετά τον θάνατό του. Ως εκ τούτου έχουν περάσει συνολικά κάπου στις 20 ημέρες και οι Αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο Πακιστανός τεμαχιστής να έχει διαφύγει από τη χώρα και μάλιστα από την πρώτη μέρα.

Κανείς βέβαια δεν απελπίζεται, αφού οι αστυνομικοί έχουν κι άλλα μέσα ώστε να διαπιστώσουν αν όλο αυτό το διάστημα κάποιο από αυτά τα… ονόματα αναχώρησε από τη χώρα. Αναλόγως με το τι θα προκύψει από την έρευνα, αναμένεται να κατατεθεί αίτημα για την έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση του… τεμαχισμού στην Κρήτη

Εξιχνιάστηκε, σήμερα (04.08.2023) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης, υπόθεση ανθρωποκτονίας, που διαπράχθηκε σε βάρος αλλοδαπού, στο Ρέθυμνο.

Ειδικότερα, την 18.07.2023, εντοπίστηκαν μέλη-τμήματα ανθρώπινου σώματος, σε εσωτερικές εγκαταστάσεις του Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α).

Στο πλαίσιο της μεθοδικής και εξειδικευμένης αστυνομικής έρευνας και της εμπεριστατωμένης προανάκρισης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση και αξιολόγηση στοιχείων, προέκυψε ότι, στην ανθρωποκτονία του αλλοδαπού εμπλέκετε έτερος αλλοδαπός και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ο ανωτέρω δράστης την 17.07.2023 πρωινές ώρες τραυμάτισε θανάσιμα τον αλλοδαπό, στην συνέχεια αφού τον τεμάχισε έβαλε την σορό του σε σακούλες απορριμμάτων τις οποίες απέρριψε σταδιακά σε κάδους συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης».