Προθεσμία να απολογηθεί πήρε για την Παρασκευή ο 66χρονος λυράρης, η υπόθεση του οποίου έχει συγκλονίσει την κοινωνία. Οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι ανατριχιαστικές, με τον λυράρη να κακοποιεί σεξουαλικά 16χρονο αγόρι από την ηλικία των 11, ενώ τον εξέδιδε σε τουλάχιστον τρεις πελάτες. 

Ο 16χρονος έδωσε τέσσερις διαφορετικές καταθέσεις, χωρίς να πέφτει σε αντιφάσεις. Ο συνήγορος της οικογένειας, Γιώργος Κοκοσάλης, μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου, μετέφερε τα όσα του είπε το παιδί και η μητέρα του. 

Όπως δήλωσε, ο 16χρονος νιώθει λυτρωμένος και παροτρύνει άλλα παιδιά που βρίσκονται ή έχουν βρεθεί στη θέση του να σπάσουν τη σιωπή τους και να ανοίξουν τα στόματά τους. Να νικήσουν τον φόβο τους και να λυτρωθούν. Από την πλευρά της, η μητέρα του παιδιού ζητάει να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 66χρονου για να προστατευτούν και άλλα παιδιά.

Ο 66χρονος κατηγορούμενος λυράρης, κατά την κατάθεσή του στον εισαγγελέα, αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση, λέγοντας πως δεν γνωρίζει καν το παιδί. Πάντως, η οικογένεια του παιδιού είναι σίγουρη πως υπάρχουν και άλλα θύματα του 66χρονου.

Αρνείται τις κατηγορίες ο λυράρης – Τι θα υποστηρίξει στην απολογία του

Διώξεις για βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο, πορνογραφία, μαστροπεία κατ’ εξακολούθηση και οπλοκατοχή, ασκήθηκαν στον 66χρονο, ο οποίος οδηγήθηκε ενώπιον του Ανακριτή και ζήτησε την προθεσμία, την οποία και έλαβε.

Ο ίδιος στην απολογία του θα επικαλεστεί με στοιχεία πως σε κάποια επίμαχα χρονικά σημεία κατά τα οποία τελέστηκαν οι καταγγελλόμενες αποτρόπαιες πράξεις του εκείνος ήταν κλινήρης.

Πώς ξεκίνησε ο εφιάλτης για τον 16χρονο

Ο λυράρης προσέγγισε το αγόρι όταν ήταν 11 ετών, κερδίζοντας αρχικά την εμπιστοσύνη του. Από το 2020 έως και το 2023 το κακοποιούσε σεξουαλικά, απειλώντας πως θα κάνει κακό στην οικογένεια του και στα αδέρφια του, αν το αγόρι μιλούσε στην αστυνομία. Μάλιστα, φέρεται να κακοποίησε με εξαιρετικά σκληρό τρόπο το παιδί τουλάχιστον 25 φορές.

Ο ίδιος είχε στην κατοχή του τρία προφίλ του ανήλικου στο Instagram και από εκεί έβρισκε τους πελάτες. Ζητούσε, μάλιστα, από το αγόρι να του στέλνει φωτογραφίες του, είτε γυμνές, είτε με εσώρουχα. 

Όλα αυτά τα χρόνια, κανείς από την οικογένεια του δεν είχε μάθει κάτι. Η ανακάλυψη έγινε τυχαία από τη μητέρα του ανήλικου, η οποία είχε στα χέρια το κινητό του για να δει κάτι και εκεί είδε τις πορνογραφικές φωτογραφίες που το ανάγκαζε ο μαστροπός και βιαστής του. Από εκεί και έπειτα, όλα πήραν το δρόμο της δικαιοσύνης.

Ο λυράρης ζητούσε γυμνές φωτογραφίες και από ανήλικο κορίτσι

Στις νέες αποκαλύψεις που βρήκαν το φως, ο 66χρονος φαίνεται πως στο παρελθόν είχε δεχθεί καταγγελία από ανήλικο κορίτσι, που του ζητούσε γυμνές φωτογραφίες της. Η Ασφάλεια Ηρακλείου είχε σχηματίσει δικογραφία εναντίον του το καλοκαίρι του 2021.

Αναφορικά με την ιστοσελίδα Creta24, είχε προηγηθεί η προσφυγή της μητέρας του τότε ανήλικου κοριτσιού για να καταγγείλει τις συνομιλίες, την ανταλλαγή βίντεο και γυμνών φωτογραφιών μέσω Διαδικτύου της κόρης της με διάφορα ανήλικα άτομα, μεταξύ των οποίων τον σήμερα 66χρονο λυράρη.

Η ανήλικη είχε πει στους αστυνομικούς πως οι συγκεκριμένη χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, της έστελναν βίντεο και φωτογραφίες σεξουαλικού περιεχομένου, ζητώντας της να στείλει και εκείνη, κάτι που έκανε, ενώ της ζητούσαν κι άλλο υλικό εκβιάζοντάς την.

Στην κατάθεσή της η μητέρα είχε πει ότι γνώριζε τον σήμερα 66χρονο λυράρη, καθώς ήταν οικογενειακοί φίλοι. Ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες ότι η κόρη της της εκμυστηρεύτηκε πως ο λυράρης την είχε πλησιάσει όταν ήταν 13 ετών παροτρύνοντάς την να βλέπει ιστοσελίδες με πορνογραφικό περιεχόμενο. Σύμφωνα με την κατάθεση, ο 66χρονος συλληφθείς είχε πείσει την κόρη της να στέλνει βίντεο όπου φαίνεται να «χαϊδεύεται», ενώ και εκείνος της είχε αποστείλει βίντεο που ήταν γυμνός, χωρίς να φαίνεται το πρόσωπό του, όπως εκμυστηρεύτηκε η ανήλικη στη μητέρα της.

Στην τότε κατάθεσή της η μητέρα του κοριτσιού είχε πει ότι, ενώ έφευγε από το σπίτι τους και η κόρη της ήταν μόνη της, είδε τον 66χρονο να σταθμεύει το αυτοκίνητό του και να κατευθύνεται προς τα εκεί. Μόλις η γυναίκα επέστρεψε στο σπίτι, ο 66χρονος την αντιλήφθηκε και έφυγε.