Διόλου απίθανη είναι η συνεργασία του 56χρονου Αλβανού καταζητούμενου Κουϊτίμ Ντεμίρι που συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα (24/4) στα Πατήσια, με κύκλωμα διακίνησης παιδιών. Αυτό προκύπτει από αστυνομικές πηγές, όσο και από πληροφορίες από την Αλβανία. Αναφερόμαστε σαφώς στην υπόθεση «αγοράς» ενός 8χρονου παιδιού από την οικογένειά του πριν από μερικά χρόνια και την ώθησή του -τουλάχιστον- στην επαιτεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα όσα περιγράφονται στην Ερυθρά Αγγελία από το παράρτημα της Ιντερπόλ Αλβανίας, ο 56χρονος Κουϊτίμ Ντεμίρι, ήρθε σε επαφή ή ανήκε σε ένα κύκλωμα διακίνησης παιδιών, χωρίς αυτό να προσδιορίζεται περαιτέρω. Αυτό το κύκλωμα κατάφερε να εντοπίσει μία άπορη οικογένεια από την Αλβανία, η οποία μέσα στην κατάσταση ανέχειας υπέκυψε στις πιέσεις του κυκλώματος να πουλήσει το ένα της παιδί, 8 ετών τότε, έναντι ενός εξευτελιστικού ποσού.

Το ποσό που λέγεται πως δαπάνησε ο 56χρονος κυμαίνεται σύμφωνα με πληροφορίες από τα 10.000 Λεκ Αλβανίας μέχρι τα 100.000 Λεκ, ποσά που αντιστοιχούν από 90 έως 900 ευρώ. Οι παραπάνω πληροφορίες δεν είναι εκατό τοις εκατό ακριβείς και είναι ανεπίσημες, σε αντίθεση με τα όσα είναι σε θέση να γνωρίζουν οι ελληνικές Αρχές.

Αυτό που δηλώνεται μετά βεβαιότητας είναι πως η ΕΛ.ΑΣ. έλαβε ουσιαστικά το Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης μόλις τον Ιανουάριο του 2018, καθώς τότε οι αλβανικές Αρχές είχαν βάσιμες υποψίες πως ο Ντεμίρι μαζί με το ανήλικο παιδί είχαν περάσει τα ελληνοαλβανικά σύνορα, χωρίς να διευκρινίζεται ο τρόπος.

Στην Ελλάδα, λέγεται πως το παιδί είχε ωθηθεί στην επαιτεία με τον Ντεμίρι να λαμβάνει το σύνολο του ποσού που το παιδί έβγαζε. Παράλληλα όμως σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές εξετάζεται αν το παιδί έπεσε και θύμα διαφορετικής εκμετάλλευσης κι αν φυσικά είναι το μοναδικό που υπέστη τέτοια μαρτύρια.

Από εκεί και πέρα, τόσο τα αλβανικά Μέσα όσο και οι ελληνικές Αρχές συμφωνούν στην πληροφορία πως ο 56χρονος Αλβανός έχει καταδικαστεί από τα δικαστήρια της χώρας του με 15 χρόνια κάθειρξη για «διακίνηση ανηλίκων».

Το ακριβές διάστημα όπου ο άντρας καταδικάστηκε ερήμην δεν προσδιορίζεται. Όσον αφορά την τύχη του παιδιού, η ΕΛ.ΑΣ. και συγκεκριμένα οι αστυνομικοί του τμήματος Αναζητήσεων μπορεί να εντόπισαν τον 56χρονο στον Άγιο Νικόλαο στα Πατήσια, δεν εντόπισαν όμως το παιδί.

Ο αλβανικής καταγωγής άνδρας οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και αναμένεται η έκδοσή του στη γειτονική χώρα για την εκτέλεση της ποινής του. Οι δικαστικές Αρχές αναμένεται να ζητήσουν πάντως εξηγήσεις από τον 56χρονο προκειμένου να διαπιστωθεί ποια είναι η τύχη του παιδιού και που αυτό βρίσκεται, ενώ αναμένεται να υπάρξει επικοινωνία με τις Αρχές της Αλβανίας για να διακριβωθεί η ταυτότητα του παιδιού, με την ελπίδα να βρεθεί. Στην πραγματικότητα, ελάχιστα στοιχεία έχουν γίνει γνωστά για την ταυτότητά του όπως και για την τύχη του, απ’ όταν αποχωρίστηκε την οικογένειά του.

Photo credits: Evrokinissi (Αρχείου), Interpol Red Notice