Περιεχόμενα
Cutting edge μέσα, εφαρμογές, φωτογραφίσεις που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα μαστροπείας και σκλάβωσε στη Συγγρού, 15 γυναίκες από Λατινική Αμερική και από Μαρόκο.
Γράφει ο Σπύρος Δαρσινός
Τα σούρτα φέρτα πέρα από το Σιδηρούν παραπέτασμα είναι ντεμοντέ. Οι γραφικές διαδρομές προς τη Ρουμανία, τη Μολδαβία την Ουκρανία, τη Βουλγαρία ακόμη και στα περίχωρα της Μόσχας ελλοχεύουν κινδύνους. Και παλαιότερα δηλαδή, ωστόσο τότε ήταν η ανάγκη που εξωθούσε το εκάστοτε κύκλωμα μαστροπείας να… μισθώνει καμιόνια. Έτσι διοχέτευε την καινούργια πραμάτεια στην Ελλάδα.
Η έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. την Πέμπτη (16/2) σε τρία ξενοδοχεία των Αθηνών όμως, αναδεικνύει μία νέα στρατηγική, απάντηση στο κάλεσμα νέας εποχής. Είναι φύσει αδύνατο και ασύμφορο για το κάθε κύκλωμα μαστροπείας να λειτουργεί με φαξ την εποχή της ταχύτητας, της παγκοσμιοποίησης. Οι Αρχές δεν δύνανται να μην παίξουν μπάλα και στο διαδίκτυο. Άλλωστε προκύπτει πως μέσω των καναλιών του ρωσικής εμπνεύσεως Telegram και του μοδάτου Discord, γίνονται όλες οι «δουλειές» γρήγορα, αποτελεσματικά και προπαντός φθηνά.
«Μεταγραφές» στην αμαρτωλή γειτονιά για το κύκλωμα
Βασικός πυλώνας της «επιχείρησης» ένα συμπαθέστατο ξενοδοχείο επί της Συγγρού, πλησίον γνωστού ερωτικού οίκου και απέναντι από… ναό εύκολης ιταλικής κουζίνας, αλλά κέντρο επιχειρήσεων για το κύκλωμα μαστροπείας μία πραγματική κατασκευαστική εταιρεία. Από τον περασμένο Μάιο μέχρι και πρόσφατα, η «επιχείρηση» με συμπαραγωγή από Αλβανία και Αίγυπτο δημιούργησε μία υπερπαραγωγή ηδονής με «υλικό» από τη Βραζιλία, την Κολομβία, τη Βενεζουέλα αλλά και το Μαρόκο. Με τη διαφορά πως αυτή η «υπερπαραγωγή» καθιστούσε 15 νέες γυναίκες σύγχρονες σκλάβες. Με αλυσίδες το διαβατήριο, τα κινητά τους και τον φόβο της ξενιτιάς. Χωρίς να γνωρίζουν ούτε καν αγγλικά για την τυπική συνεννόηση.
Τα κέρδη διόλου ευκαταφρόνητα. Με ποσά από 140 ευρώ το ραντεβού, με τουλάχιστον 50 ραντεβού τη μέρα (κι αυτό κατ’ εκτίμηση) το μεροκάματο άγγιζε και ξεπερνούσε τις 8.000 ευρώ, ενώ κατά περιπτώσεις έφτανε τις 10.000. Για την «επιχείρηση». Όχι για τα κορίτσια. Άλλωστε υπήρχαν ανάγκες. Ένα ολοκληρωμένο τηλεφωνικό κέντρο φερειπείν με τρεις τηλεφωνήτριες, ή την ομάδα των τουλάχιστον τριών οδηγών.
Είχαν και σάιτ στο κύκλωμα μαστροπείας
Το χειρότερο όλων δε, είναι πως όλα αυτά είχαν στηθεί κάτω από τη μύτη μας. Στη διπλανή πόρτα, ακόμη και στο διπλανό κλικ. Εκεί όπου είχαν στηθεί επαγγελματικές φωτογραφίσεις, κανονικές και σύννομες, με τα πρόσωπα κι απ’ όλα. Άλλωστε αυτό ήταν το τυρί στη φάκα που τάιζαν οι recruiters ή headhunters νέων… ταλέντων. Μαζί και μία σειρά από… φύκια σε γκρουπ εφαρμογών και αεροπορικά εισιτήρια πληρωμένα, αρκούσαν για μετανάστευση στον εφιάλτη της Κόλασης του Δάντη.
Κι αν χρειάζεται μόνο αυτά και μία υποτυπώδη οργάνωση για να μπλέξει κανείς, απαιτούνται πολλά περισσότερα για να ξεμπλέξει. Ένα τηλεφώνημα στο 112 έδωσε το πρώτο στίγμα, ωστόσο οι Αρχές δεν μπόρεσαν να το εντοπίσουν. Πέρασαν εβδομάδες για να φτάσουμε σε δεύτερο τηλεφώνημα. Αυτή τη φορά στο 1109 της ΜΚΟ «Α21» για να μπορέσουν οι Αρχές να ξετυλίξουν το κουβάρι. Μία διαδικασία επίπονη, από τον περασμένο Νοέμβριο για να μπει εν τέλει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του και την Τρίτη (21/2) συνολικά οκτώ άτομα που συνελήφθησαν στο γραφείο του ανακριτή. Μεταξύ αυτών ο 37χρονος ιδιοκτήτης της κατασκευαστικής εταιρείας και ο 62χρονος ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου της Συγγρού. Σημειώνεται πως αναζητούνται τρεις ακόμη.