Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν την αναχώρηση του από την Ιαπωνία, όπου συνάντησε τον διάδοχο του ιαπωνικού θρόνου Πρίγκιπα Ακισίνο και την Πριγκίπισα Ακισίνο, καθώς και Ιάπωνες επιχειρηματίες, απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικές με τις εκλογές στην Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός δεν έδωσε ξεκάθαρη ημερομηνία, λέγοντας πως «κάποιες εκλογές θα γίνουν σίγουρα μετά το Πάσχα». Τούτου λεχθέντος, συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφέρουν πως βρισκόμαστε στα τελευταία μέτρα του προεκλογικού μαραθωνίου, κάνοντας λογοπαίγνιο με την επικείμενη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Μαραθώνα λίγες ώρες μετά την επιστροφή του στην Αθήνα.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Σχετικά με τη δήλωση για τις εκλογές, μπορεί να ερμηνευθεί με δύο σενάρια. Το πρώτο σενάριο θέλει τις κάλπες να στηθούν λίγο πριν το Πάσχα, δηλαδή τον Απρίλιο, με τις ημερομηνίες που ακούγονται να είναι είτε η 2η είτε η 9η Απριλίου, και τις δεύτερες στα μέσα Μαΐου, δηλαδή στις 14 ή στις 21.

Από την άλλη, το δεύτερο σενάριο θέλει τις πρώτες εθνικές εκλογές να διεξάγονται τον Μάιο και τις δεύτερες αμέσως μετά την ολοκλήρωση των πανελληνίων εξετάσεων, τον Ιούνιο.