Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα θα αναλάβει την αποκατάσταση του μαιευτηρίου της Μαριούπολης που βομβαρδίστηκε πριν μερικές εβδομάδες. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε δημόσια τον αποτροπιασμό του για όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων σε τηλεδιάσκεψη, που φιλοξενήθηκε σήμερα στη Ρώμη, με τους πρωθυπουργούς της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι, της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, και της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα

«Γνωρίζετε το έντονο ελληνικό ενδιαφέρον για την πόλη αυτή, η οποία έχει μετατραπεί σε σύμβολο αντίστασης του ουκρανικού λαού απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα, καθώς εκεί κατοικούν παραπάνω από 100.000 ελληνικής καταγωγής Ουκρανοί. Επειδή πρέπει να σκεφτόμαστε και την επόμενη ημέρα, η ελληνική κυβέρνηση θα αναλάβει, όταν τελειώσουν οι εχθροπραξίες, την διαδικασία της αποκατάστασης για να ανακατασκευάσει το μαιευτήριο της Μαριούπολης το οποίο και βομβαρδίστηκε τις τελευταίες εβδομάδες, ως μία μικρή έμπρακτη στήριξη στη μεγάλη προσπάθεια ανοικοδόμησης, που θα πρέπει η Ουκρανία να κάνει όταν με το καλό, σύντομα ελπίζουμε, τελειώσουν οι εχθροπραξίες».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την σχετική ανάρτηση στο Twitter στα αγγλικά, με ένα μέλος της Ουκρανικής αντιπροσωπείας στα Ηνωμένα Έθνη να του απαντά στα ελληνικά. «Ευχαριστώ πολύ, αγαπητοί Έλληνες φίλοι! @GRUN_NY@PrimeministerGR».

Η Ουκρανία κατήγγειλε τη ρωσική πλευρά για επιθέσεις κατά αμάχων στην κεντρική αγορά της Μαριούπολης, σε νοσοκομείο Παίδων/μαιευτήριο της περιοχής. Από τον βομβαρδισμό στο μαιευτήριο της Μαριούπολης μία έγκυος και το βρέφος της έχασαν την ζωή τους. Η Μαριούπολη είναι από τις πόλεις που έχουν δεχτεί τους περισσότερους βομβαρδισμούς και πολιορκείται από τις ρωσικές δυνάμεις.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Vladimir Putin: Το παλάτι του στη Μαύρη Θάλασσα και τα αμύθητα ποσά σε offshore

Ρωσία: Τεράστιες απώλειες σε 23 ημέρες πολέμου – 5ψήφιος αριθμός νεκρών στρατιωτών

Sumaya Sadurni: Η φωτορεπόρτερ της Guardian σκοτώθηκε στην Ουγκάντα – «Ήταν μια rock ‘n’ roll Μητέρα Τερέζα»