Σε νέες αποκαλύψεις προχώρησε ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι, σύμφωνα πάντα με την ιταλική εφημερίδα Il Fatto Quotidiano. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα χρήματα από το Κατάρ και το Μαρόκο, έρχονταν με μεθόδους αντίστοιχους με εκείνους που χρησιμοποιούν οι έμποροι ναρκωτικών, ενώ είχαν κωδικοποιημένες ονομασίες όπως «γραβάτες» και «ρούχα».
Μετά τον στενό κλοιό, ο Τζιόρτζι αναγκάστηκε να παραδεχτεί τη δράση της ΜΚΟ, ενώ επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά πως ο Αντόνιο Παντσέρι ήταν ο ιδρυτής της «Fight Impunity», με σκοπό να λειτουργήσει ως ένα είδος πληρωμένου πρακτορείου σχέσεων με ευρωβουλευτές που δωροδοκούσαν για να αποκτήσουν ευνοϊκή στάση με πελάτες του ευρωπαϊκού θεσμού.
Στο μεταξύ, η ιταλική εφημερίδα αναφέρει πως ο Τζιόρτζι φρόντιζε να μην αφήνει ίχνη, ενώ αποκάλυψε πως όσον αφορά το Κατάρ, υπήρχε ο «Αλγερινός», κάποιος με το όνομα Boudjellal, ο οποίος τον έφερε σε επαφή με έναν Παλαιστίνιο στην Τουρκία, και ο οποίος με τη σειρά του τον έφερε σε επαφή με ένα άλλο άτομο στο Βέλγιο.
Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με την Il Fatto Quotidiano, στις 10 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε και μία συνάντηση ανάμεσα στον Παντσέρι, τον Τζιόρτζι και μια αντιπροσωπεία Καταριανών που βρισκόταν στις Βρυξέλλες και στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Εργασίας του Κατάρ.
Η εν λόγω συνάντηση φέρεται να πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Steigenberger Wiltcher’s το οποίο είναι διάσημο στο Βέλγιο για τους εύπορους πελάτες του καθώς αρκετές φορές έξω από αυτό σταθμεύουν Rolls Royce, Jaguar και Ferrari.
Λαλίστατος και ο Παντσέρι
Την ίδια ώρα, ο Αντόνιο Παντσέρι μίλαει μιλάει εντατικά με τις βελγικές αρχές ώστε να πέσει περισσότερο φως στην πολύκροτη υπόθεση που έχει ταράξει την Ευρώπη. Ο 67χρονος πολιτικός φαίνεται να «δίνει» τους πρώην συνεργάτες του στις αρχές, ώστε να πετύχει όσο το δυνατόν ευνοικότερη ποινή για τις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica ο Panzeri εμφανίζεται να επιχειρεί να κάνει μια συμφωνία για να πέσει στα πιο «μαλακά», δίνοντας και ονόματα. Κατά το δημοσίευμα είπε, μεταξύ άλλων, στους εισαγγελείς ότι «η συμφωνία ήταν να μπλοκάρουμε ψηφίσματα κατά των δύο χωρών (σ.σ. Κατάρ και Μαρόκου) και σε αντάλλαγμα θα παίρναμε 50.000 ευρώ».
Ο Panzeri εμφανίζεται, επίσης κατά το δημοσίευμα, πρόθυμος να συνεργαστεί και να δώσει πληροφορίες για άλλους ευρωβουλευτές «με πρώτον από όλους τον Francesco Casolino από το Δημοκρατικό Κόμμα. Ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής φέρεται να «καίει» και τον έτερο σοσιαλιστή ευρωβουλευτή Marc Tarambella, για τον οποίο είπε «επισκέφθηκε το Κατάρ», αλλά και την Maria Arena για την οποία είπε «ξέρω ότι πήγε μια φορά στο Κατάρ και πήρε δώρα».
Ο Panzeri φέρεται, επίσης, να επιβεβαιώνει τον ρόλο του πρεσβευτή του Μαρόκου στην Πολωνία, Abderahim Atmun, ως ο ενδιάμεσος ανάμεσα στις μυστικές υπηρεσίες της χώρας με τους Ιταλούς που εμπλέκονται στο Qatargate.
Στην κατάθεσή του ο «εγκέφαλος» του σκανδάλου διαφθοράς φέρεται, σύμφωνα με τη La Reppublica, να εξηγεί ότι η «συμφωνία» βάσει της οποίας κινήθηκε η ομάδα του στην οποία συμμετείχε ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Francesco Giorgi, και για την οποία γνώριζε, κατά ιταλικά δημοσιεύματα, και η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, προέκυψε το 2019 όταν δεν επανεξελέγη, δηλαδή, ευρωβουλευτής.
Κατά την εκτίμηση των ιταλών δημοσιογράφων πρόκειται για μια «αμυντική» προσπάθεια του Παντσέρι για να πείσει τους εισαγγελείς ότι δεν πήρε λεφτά την περίοδο που ήταν ευρωβουλευτής. Ο ίδιος, δε, φέρεται να έχει πει ότι «τα χρήματα στο σπίτι μου δεν προορίζονταν για κάποιον άλλο».
Τα 700.000 ευρώ σε 50ευρα που βρέθηκαν σε επτά πακέτα μέσα σε βαλίτσα κάτω από το κρεβάτι αλλά και σε χρηματοκιβώτιο στο σαλόνι του σπιτιού του Παντσέρι, είναι, εξάλλου, το στοιχείο που για την ώρα αποτελεί το ισχυρότερο «χαρτί» του εισαγγελέα διαφθοράς του Βελγίου, Μισέλ Κλεζ, που συντονίζει τις έρευνες.