Ενδείξεις για ταύτιση της κατάθεσης του 41χρονου αστυνομικού με τα όσα διαρρέουν από την πρώτη αυτοψία που πραγματοποιήθηκε στο Λεοντάρι, προκύπτουν τις τελευταίες ώρες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του nantiareport.gr, στο χώρο όπου σημειώθηκε το περιστατικό που έλαβε τέλος στην καταδίωξη στο Λεοντάρι, πραγματοποιήθηκε αυτοψία και νεκροψία. Από τη διαδικασία προκύπτει πως στα χέρια του 17χρονου Ρομ υπάρχουν καψίματα τα οποία ενδεχομένως να προκύπτουν από άγγιγμα της κάνης του όπλου του αστυνομικού.

Σημειώνεται, πως υπήρχαν νωρίτερα αναφορές οι οποίες υπογράμμιζαν πως ο άτυχος 17χρονος τραυματίστηκε από τη σφαίρα του όπλου του αστυνομικού και στα δάχτυλα του ενός χεριού, πριν αυτή καταλήξει στο σώμα του. Τις οριστικές απαντήσεις αναμένεται να δώσει η νεκροψία που αναμένεται να διεξαχθεί από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθήνας.

Όπως αναφέρεται πάντως χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα «… φέρει κάψιμο στο χέρι το οποίο είναι συμβατό με κίνηση συγκράτησης της κάνης του όπλου που έφερε ο αστυνομικός. Κατά την εξέταση των πειστηρίων σε αυτοψία στο χώρο, και από τα ευρήματα στη νεκροψία,  προκύπτει για τον 17χρονο Ρομά απόπειρα να αποσπάσει βίαια το όπλο από τον Αστυνομικό της ΟΠΚΕ, με συνέπεια την εκπυρσοκρότηση, καθώς η βολίδα ακολούθησε ανοδική πορεία έχει διαπεράσει την παλάμη του Ρομά, και έχει πύλη εξόδου το λαιμό του».

Συμπληρώνεται βεβαίως στο ίδιο δημοσίευμα πως «αναμένεται η ιατροδικαστική έκθεση παρουσία πραγματογνώμονα η οποία πρόκειται να συνυποβληθεί στην δικογραφία που θα εξετάσει ο Εισαγγελέας».

Λεοντάρι: Κάψιμο στα χέρια του 17χρονου δείχνει η πρώτη αυτοψία