Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση συνεχίζει και βρίσκεται ο Τούρκος επιχειρηματίας Αλί Σαμπανσί, ο οποίος τραυματίστηκε πολύ σοβαρά σε ατύχημα που είχε με ταχύπλοο που οδηγούσε ο ίδιος ανοιχτά της Λέρου. Μαζί του ήταν η σύζυγος του και τα δύο τους παιδιά, τα οποία πρόλαβαν και πήδηξαν από το σκάφος, το ένα είναι τραυματίστηκε, όπως και η γυναίκα του.

Το ζεύγος Σαμπανσί, έκανε διακοπές με το γιοτ τους ανοιχτά της Λέρου ωστόσο έπεσε στα βράχια, καθώς πήγαιναν σε εστιατόριο για να φάνε με το φουσκωτό τους σκάφος. Παραπλέοντα σκάφη αλλά και το Λιμενικό κινητοποιήθηκαν άμεσα και έσπευσαν στο σημείο, περισυλλέγοντας τους τραυματίες για να τους μεταφέρουν στο νοσοκομείο της Λέρου.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα, το ζευγάρι μεταφέρθηκε στη συνέχεια στην Αλικαρνασσό και από εκεί με αεροδιακομιδή στην Κωνσταντινούπολη, με τον Τούρκο επιχειρηματία και πρόεδρο της Pegasus Airlaines, να διασωληνώνεται καθώς είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

«O Αλί Σαμπανσί και η σύζυγός του είχαν ατύχημα στην Ελλάδα. Τους μεταφέρουν στην Τουρκία με αεροσκάφος. Η ζωή της συζύγου του δεν κινδυνεύει. Ο Αλί Σαμπανσί φαίνεται πως νοσηλεύεται στην εντατική σε σταθερή κατάσταση ενώ η κατάσταση της υγείας της συζύγου του παρουσιάζει βελτίωση», μεταδίδει το t24.com.

Οι δηλώσεις του διοικητή νοσοκομείου Λέρου

Στο μεταξύ σε ανάρτηση του ο διοικητής του νοσοκομείου Λέρου Νικόλαος Χαραλάμπης υπογράμμισε ότι «χθες σώσαμε δυο ανθρώπινες ζωές. Είμαστε υπερήφανοι για το ιατρικό προσωπικό Για του ιατρούς Κρασονικολακη , Μπαλιακο .Κεραμαρη και ολόκληροι την ομάδα του χειρουργείου μας, που όλη την νύκτα χθες χειρουργούσανε δυο συνανθρώπους μας και τελικά τους ΕΣΩΣΑΝ . Θέλουμε ΟΛΟΙ ΝΑ ΑΙΣΘΆΝΟΝΤΑΙ ΑΣΦΆΛΕΙΑ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ. Εμείς συνεχίζουμε, πρέπει όμως να αναγνωρίζουμε και κάποιες τόσο σημαντικές προσπάθειες».

Η ανακοίνωση του Λιμενικού για το περιστατικό

Ενημερώθηκαν, βραδινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Λέρου και Λειψών, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ, για περιστατικό πρόσκρουσης σε βράχο, ταχύπλοου βοηθητικού σκάφους Ε/Π-Τ/Ρ Επιβατηγού/τουριστικού, σημαίας Μάλτας, με έξι αλλοδαπούς επιβαίνοντες (4 υπήκοοι Τουρκίας, 1 υπήκοος Νοτίου Αφρικής και 1 υπήκοος Μεγάλης Βρετανίας) στη θαλάσσια περιοχή νότια ν. Λειψών, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό δύο εξ αυτών και τον ελαφρύ τραυματισμό ενός.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν δύο Περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. των Λιμενικών Αρχών Λέρου και Πάτμου, ένα Ι/Δ-Α/Ψ και ένα Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος με επιβαίνοντες στελέχη της Λιμενικής Αρχής Λειψών, προς παροχή συνδρομής.

Βοηθητικό σκάφος έτερου παρακείμενου Θ/Γ, μετέφερε τέσσερα άτομα στον λιμένα Παρθενίου ν. Λέρου, από όπου παρελήφθησαν από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκαν στο Κρατικό Θεραπευτήριο – Νοσοκομείο Λέρου, για την παροχή άμεσης ιατρικής περίθαλψης.

Στη συνέχεια, Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μετέφερε στον λιμένα Παρθενίου ν. Λέρου ακόμη δύο άτομα, οι οποίοι διακομίστηκαν με ασθενοφόρο όχημα στο Κρατικό Θεραπευτήριο – Νοσοκομείο Λέρου, για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Τέσσερις εκ των ατόμων που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο εξήλθαν αυθημερόν κατόπιν χορήγησης ιατρικής περίθαλψης, ενώ ένας άνδρας και μία γυναίκα -υπήκοοι Τουρκίας- διακομίστηκαν με ιδιωτικό πλωτό ασθενοφόρο σημαίας Τουρκίας στην Τουρκία. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου, ενώ το βοηθητικό σκάφος του Ε/Γ-Τ/Ρ σημαίας Μάλτας, μεταφέρθηκε στη ν. Λέρο.

Γνωστός και αγαπητός στη Λέρο

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του “aigaio tv”, Νίκο Ιγνατίδη, ο οποίος μίλησε στο Live News του Mega, ο Τούρκος επιχειρηματίας είναι γνωστός στο νησί καθώς η αγάπη του για τη Λέρο και τους Λειψούς είναι γνωστή.

«Εχθές στις 21:30 είχε δέσει το πολυτελές γιοτ του στο Μακρονήσι με σκοπό να πάει στην Κατσαδιά σε ένα εστιατόριο. Πρόκειται για μία διαδρομή που έχει κάνει πολλές φορές ο Σαμπανσί και ίσως από υπερβολική σιγουριά, απ’ αυτό που δεν περιμένεις να συμβεί, έγινε το μοιραίο. Άμεσα έσπευσε το σκάφος του Λιμενικού. O ίδιος έχει τραυματιστεί πολύ σοβαρά, όπως και ο ένας του γιος», ανέφερε ο δημοσιογράφος.

Συνέχισε τονίζοντας πως: «Ο άνθρωπος αυτός, σήμερα ζει διότι υπήρχαν οι υποδομές σε ένα μικρό νοσοκομείο όπως είναι της Λέρου και μετά από 5ωρη μάχη του προσωπικού κατάφεραν να τον κρατήσουν ζωντανό. Οι γιατροί δεν μπορούν να πιστέψουν πως κατάφεραν να τον κρατήσουν – τόσο σοβαρά χτυπημένο- ζωντανό. Καλό είναι να δείχνουμε τις καρότσες αλλά να λέμε και όταν γίνονται τα σωστά σε μικρά νοσοκομεία».