Όσο ο πόλεμος συνεχίζεται στην Ουκρανία, όλο και περισσότεροι πολίτες της χώρας που έμειναν πίσω, ανάμεσά τους και πολλές γυναίκες, επιλέγουν να πάρουν τα όπλα και να υπερασπιστούν την πατρίδα τους. Άλλωστε, και η κυβέρνηση Zelensky ζήτησε να μπουν όλοι στην πρώτη γραμμή και να βοηθήσουν τους στρατιώτες που μάχονται για οκτώ ημέρες.

Έτσι, μετά και την πρώην μις Ουκρανία, Anastasia Lenna, η οποία κατετάγη στο στρατό, άλλη μία γυναίκα, γνωστή στην χώρα, αρματώθηκε. Ο λόγος για την μπαλαρίνα, Lesya Vorotnyk, η οποία κάποτε ενθουσίαζε τον κόσμο στην Εθνική Όπερα του Κιέβου. Η ίδια, αποφάσισε να υπερασπιστεί την πατρίδα της, αντί να φύγει προς τα σύνορα για να είναι ασφαλής.

Ουκρανές που επιστρατεύτηκαν «ρίχνουν» το TikTok

Γενικά γυναίκες στρατιώτες ανεβάζουν στο TikTok φωτογραφίες και βίντεο, στην προσπάθειά τους να κερδίσουν τον πόλεμο προπαγάνδας με τη Ρωσία. Οι Ουκρανές με στρατιωτικές στολές που χορεύουν, κρατώντας όπλα με σφαίρες έχουν γίνει viral στα social media.

Σε πολλά βίντεο φαίνονται να παλεύουν η μια με την άλλη και να κάνουν διάφορες στρατιωτικές ασκήσεις, ενώ τραγουδούν. Η Iryna Greytsarovska, έχει περισσότερους από 3.000 followers και 27.000 likes, γράφει στο bio της στο TikTok: «Η Ουκρανία πάνω από όλα».

Μια ακόμα νεοσύλλεκτη, η Katiusha, ανεβάζει βίντεο με εκείνη και τις συντρόφισσές της σε πλήρη κούραση, να χορεύουν και να κάνουν περιπολία με φουλ μακιγιάζ. Ο λογαριασμός έγινε γρήγορα γνωστός και έφτασε τους 30.000 followers και τα σχεδόν 500.000 likes.

Τέτοια βίντεο και εικόνες φαίνεται να αποτελούν μια άτυπη δύναμη για την Ουκρανία, καθώς σε όλον τον κόσμο μεταδίδουν το τι συμβαίνει. Ένα ακόμα βίντεο με τον Ουκρανό κομάντο, Oleksandr Kolym, να χορεύει το «Queen Of The Night» της Whitney Houston έγινε πρόσφατα viral. Οι χρήστες επαινούν την άφθαρτη φύση του ουκρανικού πνεύματος, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η Ουκρανία «θα κερδίσει σίγουρα με αυτή τη στάση».

@vi.ka_222♬ оригинальный звук – ?