Η Λήμνος, είναι ένα από εκείνα τα ελληνικά νησιά των οποίων οι ομορφιές ανακαλύπτονται σταδιακά, όχι μόνο από τους Έλληνες αλλά και από τον αριθμό των τουριστών που διαρκώς αυξάνει.

Εκπληκτικές παραλίες, θαλάσσια σπορ, αρχαιολογικοί χώροι και όμορφη παραδοσιακή αρχιτεκτονική, εξαιρετική κουζίνα και διεθνώς αναγνωρισμένα κρασιά. Εντυπωσιακότερη όλων; Η μικρή «Σαχάρα» της Λήμνου.

Στα βόρεια του νησιού, 3 χιλιόμετρα πάνω απ’ το χωριό Κατάλακκο και κοντά στην παραλία Γομάτι, απλώνονται οι περίφημες Αμμοθίνες σε έκταση 70 στρεμμάτων περίπου. Οι Αμμοθίνες αποτελούν ένα εξαιρετικά σπάνιο τοπίο και η Λήμνος φημίζεται και για αυτό.

Συντίθεται ένα σκηνικό ξεχωριστής ομορφιάς γύρω από τις τεράστιες εκτάσεις γης στις οποίες απλώνονται οι αμμόλοφοι, εάν παρατηρήσει κανείς την πλούσια βλάστηση με αγριελιές, αγριοαχλαδιές, πικροδάφνες και άλλα φυτά. Ένα αρκετά ασυνήθιστο μωσαΪκό για τα ελληνικά δεδομένα, γεμάτο εκπλήξεις.

Λήμνος, ένα μέρος αντιθέσεων

Όπως και στη Σαχάρα, έτσι και στη Λήμνο, οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι ανασχηματίζουν συνεχώς τη μορφή αυτών των χρυσαφένιων βουνών από άμμο, με αποτέλεσμα ένα ασυνήθιστο οπτικό θέαμα κόντρα στην καταγάλανη θάλασσα.

Είναι η Λήμνος γενικώς το νησί αυτής της αντίθεσης που από τη μία είναι σαν ένα άγονο μέρος και από την άλλη βλέπεις τα φανταστικά νερά της.